This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Dudás nem érzékelte, hogy nyomás lett volna az Indexen

Nem a "valódi hangadók", csak "nem is igazán olvasott blogok" és "maximum egy nagyon szűk kör" temeti az Indexet a tíz meghatározó munkatárs Uj Péterhez való távozása után - nyilatkozta Dudás Gergő, a lap új főszerkesztője a Kreatívnak. Dudás tagja volt Uj Péter tervezett csapatának, de miután Mészáros Zsófi felmondott, rögtön elfogadta megajánlott posztot, és kilépett a távozók közül. Óriási kihívás volt, ami nem minden nap akad plusz nem érezte kiforrottnak UP koncepcióját - mondja erről Dudás az interjúban.

Advertisement

Meglepő módon több kérdés is azzal foglalkozik, hogy a Gawkerhez való eljövetelem ellenére rajta maradtam az indexes szerkesztőségi levelezőlistán. Dudás azt mondja, hogy ha méltánytalanságot írnék az Indexről, a listán majd kiosztanak a haverok. Dudás azt is mondja, hogy az UP távozása utáni évben már nem volt semmilyen konfliktus az Index irányításával kapcsolatban, és hogy nem fordult elő olyan probléma, ami a szakmai munkát veszélyeztettte volna. Az új főszerkesztő "konkrétumokat nélkülöző, sokszor rosszul összekapcsolt mondatokból származó pletykáknak" minősítette azt, hogy az előző választás után nagy nyomás nehezedett volna a szerkesztőségre. És ha ez nem lenne elég, az is kiderül, hogy nincs olyan téma, amit az Index ne írhatna meg! Az utóbbi évek legoptimistább magyar sajtóinterjúja azzal ér véget, hogy Dudás még legalább öt évet töltene a főszerkesztői székben.

Share This Story

Get our newsletter