A hazai k√∂z√∂ns√©gnek a toj√°soz√°s meg a sz√∂rnyŇĪ ronda grafik√°k seg√≠ts√©g√©vel elk√∂vetett l√©legeztetŇĎg√©pez√©s jut, de mint tudjuk, k√ľlf√∂ld√∂n minden jobb, ott Bajnai Gordon is igyekszik a jobbik arc√°t mutatni. A szervezŇĎcsapata mindenk√©ppen √ľgyes, mert siker√ľlt behekkelni√ľk egy am√ļgy el√©gg√© semmitmond√≥ interj√ļt a Monocle-ba. Ezt az √©vente 10-szer megjelenŇĎ st√≠lus-politika-√©letm√≥dmagazint a legend√°s Tyler Brul√©, a diz√°jnmagazinp√°pa, a Wallpaper kanadai alap√≠t√≥-fŇĎszerkesztŇĎje csin√°lja 2007 √≥ta.

Bajnaival Adam LeBor, a legh√≠resebb Budapesten √©lŇĎ k√ľlf√∂ldi √ļjs√°g√≠r√≥, a Times √©s a Monocle tud√≥s√≠t√≥ja, az Economist √©s a New York Times szerzŇĎje interj√ļzott.Az exminisztereln√∂k√∂t LeBor technokrat√°zza, √©s azt √≠rja, hogy az Egy√ľtt 2014 a m√©rs√©kelt balos, jobbos √©s centrista v√°laszt√≥kat szeretn√© egyes√≠teni a populista Fidesszel szemben. Adam LeBor √°ltalam nem ismert k√∂zv√©lem√©ny-kutat√°sokb√≥l dolgozhat, mert bevezetŇĎj√©ben azt mondja, hogy a Fidesz elŇĎnye "n√©h√°ny pontra cs√∂kkent" a legnagyobb ellenz√©ki p√°r, a szocialist√°k elŇĎtt. Bajnai az interj√ļban k√∂zli, hogy Magyarorsz√°gon teljes √ļjrakezd√©sre van sz√ľks√©g, mert most a gazdas√°g- √©s szoci√°lpolitika is abnorm√°lis.√Čs azt is abnorm√°lisnak nevezi, hogy a korm√°ny megsz√ľnteti a f√©keket √©s ellens√ļlyokat, √©s nem tiszteli sem a t√∂rv√©nyeket, sem az alkotm√°nyt.

B√°r az interj√ļ el√©gg√© k√∂zhelyes, az kider√ľl belŇĎle, hogy a mostan√°ban K√°d√°r-ruh√°t √∂lt√∂tt Bajnait√≥l nem √°ll t√°vol az Orb√°n-f√©le, "az Armageddon seregei √°llnak itt egym√°ssal szemben a v√©gsŇĎ lesz√°mol√°s elŇĎtt"-retorika. Azt magyar√°zza ugyanis, hogy Magyarorsz√°gon nem klasszikus bal-jobb v√°laszt√°si √∂sszecsap√°s k√©sz√ľl, hanem itt azok √°llnak egym√°ssal szemben, akik norm√°lis orsz√°gban szeretn√©nek √©lni, azokkal, akik nemnorm√°lis orsz√°got akarnak. A Csata ut√°nra viszont a bizalom vissza√°l√≠t√°s√°t √≠g√©ri. Az interj√ļ v√©g√©n pedig els√ľti azt a borzalmas fordulatot, ami a p√°rtja alakul√≥ √ľl√©se ut√°n is, miszerint m√©g nem idŇĎszerŇĪ arr√≥l besz√©lni, hogy ŇĎ lesz-e az Egy√ľtt minisztereln√∂k-jel√∂ltje.