Dráma! Nem indul az Eurovízión a német válogató győztese :(

Andreas Kümmert élő műsorban jelentette be, hogy nem vállalja a megmérettetést, kis híján botrány lett, de aztán mégsem.

Advertisement

"Nem igazán vagyok abban az állapotban, hogy elfogadhassam az eredményt" – mondta a nézői szavazás alapján első helyen végzett Andreas Kümmert az eredményhirdetés után. Döntését nem indokolta részletesen, csak annyit mondott, átadja az indulás jogát a második helyezett Ann Sophie-nak, mert ő "sokkal rátermettebb, én meg csak egy kis énekes vagyok".

A hannoveri nemzeti döntő közönsége pfujolással, fütyüléssel fejezte ki nemtetszését, és Ann Sophie sem tűnt boldognak. Majdnem sírva fakadt, tanácstalanul állt a színpadon, és a percekig tartó kínos helyzetet végül a műsorvezető oldotta meg azzal, hogy bejelentette: a második helyezett énekesnő vesz részt az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Advertisement

Andreas Kümmert blues- és rockénekes, 28 éves, 2013-ban megnyerte a Németország hangja (Voice of Germany) dalversenyt. Azóta két lemeze jelent meg. A visszahúzódó természetű, érzékeny művészként számon tartott énekes (aki ránézésre sem tűnik sztáralkatnak) az első kommentárok szerint azért léphetett vissza, mert úgy érezte, nem viselné jól a fesztivállal járó felhajtást. Erre utalt lemezkiadójának képviselője is egy pénteki nyilatkozatban, amelyben kiemelte, hogy Kümmertnek "túl erős a reflektorfény".

A döntőben tehát ez a dal képviseli a németeket, első hallásra slágeresebbnek tűnik a magyar induló, Boggie dalánál, de hát az Eurovízión sosem ez számít, szóval bármi lehet, akár még a Down-szindrómásokból és autistákból álló finn punkzenekar, a Pertti Kurikan Nimipäivät is nyerhet, az ő számuk simán jobb a másik kettőnél.

Advertisement

(via MTI)

Share This Story

Get our newsletter