Andreas K√ľmmert √©lŇĎ mŇĪsorban jelentette be, hogy nem v√°llalja a megm√©rettet√©st, kis h√≠j√°n botr√°ny lett, de azt√°n m√©gsem.

"Nem igaz√°n vagyok abban az √°llapotban, hogy elfogadhassam az eredm√©nyt" ‚Äď mondta a n√©zŇĎi szavaz√°s alapj√°n elsŇĎ helyen v√©gzett Andreas K√ľmmert az eredm√©nyhirdet√©s ut√°n. D√∂nt√©s√©t nem indokolta r√©szletesen, csak annyit mondott, √°tadja az indul√°s jog√°t a m√°sodik helyezett Ann Sophie-nak, mert ŇĎ "sokkal r√°termettebb, √©n meg csak egy kis √©nekes vagyok".

A hannoveri nemzeti d√∂ntŇĎ k√∂z√∂ns√©ge pfujol√°ssal, f√ľty√ľl√©ssel fejezte ki nemtetsz√©s√©t, √©s Ann Sophie sem tŇĪnt boldognak. Majdnem s√≠rva fakadt, tan√°cstalanul √°llt a sz√≠npadon, √©s a percekig tart√≥ k√≠nos helyzetet v√©g√ľl a mŇĪsorvezetŇĎ oldotta meg azzal, hogy bejelentette: a m√°sodik helyezett √©nekesnŇĎ vesz r√©szt az Eurov√≠zi√≥s Dalfesztiv√°lon.

Andreas K√ľmmert blues- √©s rock√©nekes, 28 √©ves, 2013-ban megnyerte a N√©metorsz√°g hangja (Voice of Germany) dalversenyt. Az√≥ta k√©t lemeze jelent meg. A visszah√ļz√≥d√≥ term√©szetŇĪ, √©rz√©keny mŇĪv√©szk√©nt sz√°mon tartott √©nekes (aki r√°n√©z√©sre sem tŇĪnik szt√°ralkatnak) az elsŇĎ komment√°rok szerint az√©rt l√©phetett vissza, mert √ļgy √©rezte, nem viseln√© j√≥l a fesztiv√°llal j√°r√≥ felhajt√°st. Erre utalt lemezkiad√≥j√°nak k√©pviselŇĎje is egy p√©nteki nyilatkozatban, amelyben kiemelte, hogy K√ľmmertnek "t√ļl erŇĎs a reflektorf√©ny".

A d√∂ntŇĎben teh√°t ez a dal k√©pviseli a n√©meteket, elsŇĎ hall√°sra sl√°geresebbnek tŇĪnik a magyar indul√≥, Boggie dal√°n√°l, de h√°t az Eurov√≠zi√≥n sosem ez sz√°m√≠t, sz√≥val b√°rmi lehet, ak√°r m√©g a Down-szindr√≥m√°sokb√≥l √©s autist√°kb√≥l √°ll√≥ finn punkzenekar, a Pertti Kurikan Nimip√§iv√§t is nyerhet, az ŇĎ sz√°muk sim√°n jobb a m√°sik kettŇĎn√©l.

Advertisement

(via MTI)