This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Dráma a gasztroforradalomban: Széll nem akar tovább versenyezni

Komoly változások történtek a magyar gasztronómia megreformálásért küzdő egyik legsikeresebb szervezet, a Molnár B. Tamás gasztroguru nevével fémjelzett Magyar Bocuse D’Or Akadémia közgyűlésén. Annak ellenére, hogy ők menedzselték a magyar szakácsversenyzés történetének legnagyobbb sikerét, Széll Tamás világdöntőbe jutását és ott elért 10. helyezését, lemondott az akadémia elnöke, Bíró Lajos, a Bock Bisztró séfje, aki egyben a legviccesebb és legjobb fellépésű figura a teljes magyar gasztromezőnyben.

Bíró a rengeteg munkájára hivatkozott, de tudomásunk szerint az igazi baj az volt, hogy nem beszél nyelveket, ami ebben a pozícóban elég nagy akadály. De még a dinamikus és a nyelvi problémák ellenére is szuperül kommunikáló Bíró elvesztésénél is nagyobb érvágás, hogy Széll bejelentette, 95 százalék, hogy nem indul újra a Bocuse selejtezőjén. Lemondott az akadémia főtitkára, Dominique Barbault is, aki a Metro áruházak menedzsere. A Metro volt a magyar versenycsapat egyik legnagyobb szponzora. Az akadémia új elnöke Hamvas Zoltán lett, aki Széllhez hasonlóan Onyx-Gerbeaud-s, a selejtezőn és a világdöntőn pedig Széll csapatkapitánya volt.

Advertisement

Ez itt a riportom a parádésan sikerült brüsszeli Európa-döntőről.

Ez egy riport az edzésről.

Ez pedig a beszámolóm a lyoni világdöntőről.

Share This Story

Get our newsletter