Eg√©szen durva besz√≥l√°st engedett meg mag√°nak a Parlament eln√∂ke: a magyar ‚Äď √©s az eur√≥pai ‚Äď baloldal szerinte genetikailag tudod micsoda? Selejt? K√°rtevŇĎ? Hullad√©k? Nem! Mozdony!

Doktor K√∂v√©r, a Fidesz Czeizel Endr√©je leleplezŇĎ besz√©det mondott Gy√∂ngy√∂s√∂n, a R√°k√≥czi Sz√∂vets√©g K√°rp√°t-medencei magyar irodalomtan√°roknak tartott tal√°lkoz√≥j√°n. A visszafogott, a polg√°ri paranoi√°t egyszem√©lyben megtestes√≠tŇĎ tud√≥sember elvileg a magyar korm√°ny hat√°rokon √°t√≠velŇĎ nemzetpolitik√°j√°r√≥l √©rtekezett, de felvezet√©snek megosztott n√©h√°ny √ļj inform√°ci√≥t, egyenesen az elektronmikroszk√≥pja al√≥l.

‚ÄúMa m√°r, t√≠z √©v t√°vlat√°b√≥l azt l√°tjuk: mindaz, amit a magyar baloldal saj√°toss√°g√°nak, genetikai hib√°b√≥l fakad√≥ torzult karakter√©nek gondoltunk, az val√≥j√°ban az eur√≥pai baloldal karaktere.‚ÄĚ

√ćgy fogalmazott a leendŇĎ akad√©mikus. A Nature-ben √©s t√°rsaiban gyakran publik√°l√≥ term√©szettud√≥shoz illŇĎ felvezet√©s, ami igencsak felcsavarja a v√°rakoz√°sokat. Igaza van, a modern tudom√°ny nem naftalinszag√ļ, csak a t√∂bbi besavanyodott profot √©rdeklŇĎ hablatyol√°s, hanem f√©lig-meddig a sz√≥rakoztat√≥ipar r√©sze. A benn√ľnk lak√≥ kis labor√°ns egybŇĎl ki√°ltozni is kezd:

MONDD M√ĀR KI V√ČGRE, HOGY MI A BALOSOK GENETIKAI KARAKTERE!!!!!!!

Mire végre kinyögi:

E karakter alapj√°n szerinte a nemzet√°llamok ‚Äď s benn√ľk a nemzetek ‚Äď a halad√°s √ļtj√°n robog√≥ gŇĎzmozdony elŇĎl, amelyen 1917 ut√°n v√∂r√∂s csillag, most pedig k√©k meg sziv√°rv√°nysz√≠nŇĪ embl√©ma szerepel, elt√°vol√≠tand√≥k.

Vagyis a magyar és európai jobboldal genetikailag jellegzetes, mondhatni virtigli mozdony.

Advertisement

Erre b√≠rjon reag√°lni a k√∂zismerten Soros √©s Stephenson titkos √°tutal√°saib√≥l √©lŇĎ magyar baloldal!

De am√ļgy:

  • hossz√ļ, ac√©los orr√ļ mozdony?
  • vagy sunyin a s√≠nt szagolgat√≥ karvalymozdony?
  • net√°n a h√°ts√≥ fel√©t risz√°l√≥ buzimozdony?
  • esetleg hajt√°nynak √°lc√°zott alattomos √°lcivil mozdony?

Tal√°n kider√ľl, ha Doktor K√∂v√©r legk√∂zelebb nagyobb besz√©det mond.

√Čn ugyan csak kinevetni szoktam a baloldaliakat, de most kiv√°ncsis√°gb√≥l elr√°gok egy brikettet, hogy kider√ľlj√∂n, mi ebben a j√≥.