Az új klipjében szociálisan leszakadó zombikkal hatol be Felcsútra. Aztán megtapossák a Fidesz-zászlót. Még ő is sokkal ügyesebb az ellenzéknél.

Advertisement

Hát valahogy így kéne kampányolnia annak, aki akar valamit ezen a választáson. Dopeman egy ideje láthatólag megunta az ellenzéki töketlenkedést, ami neki személy is rosszul jött, hiszen nem tudta folyatni az eredményes önmarketingolást. Úgyhogy előbb bazmegolással lopta el a showt Bajnaiék elől, majd a Szolidarítás szobordöntős demonstrációján sikerült úgy a középpontba kerülnie, mintha ő szervezte volna az egészet. Most pedig itt az ezekre épülő új száma, a Magyarországon születtem, amihez három fillérből csinált hatásos klipet. És amihez ellopta / átalakította a Szájbergyerek refrénjét, csak itt persze Orbán Viktor a Szájbergyerek. Amiben Dopeman turkálós melegítőt viselő, leszakadóban lévő, sőt egyenesen szlömösödő zombik élén vonul be Felcsútra, hogy Orbán Viktor háza és az épülő megalomániás Orbán-stadion előtt elreppelje a dalt, miközben egyszer egy, az építkezés biztonsági őrének tűnő fickó ingyenreklámként el is indul feléje.

Hogy mutassa, memnnyire elszánt, a zombik egyszer megtaposnak egy Fidesz-zászlónak kinéző narancssárga leplet.

Advertisement

Vicces látni, hogy Dopeman sokkal jobban élvezi, ügyesebben használja ki, és összessségében sokkal jobban csinálja a kampányt, mint az elvileg erre kitalált ellenzék. Függetlenül attól, hogy az ember kedveli-e őt és politikailag egyetért-e vele, ezt a választásokra épülő önmarketinget perfektül nyomja. Ez a szám is arra épül, hogy ő Orbán első számú ellensége, az egyetlen hajszál a levesben, úgyis mint "Miattam indul a Békemenet / Pedig Borsodban éheznek a gyerekek". A Springsteen "Born in the USA"-jét idéző refrén is ül - Orbán gyere kérjél bocsánatot / Hogy elkövetted velünk ezt a gyalázatot - és aki most pottyanna az égből Magyarországra, simán hihetné, hogy Nem Mesterházy és Bajnai, hanem Dopeman az ellenzék frontembere.

Share This Story

Get our newsletter