A minimális látszatra sem ügyel a putyinista magyar kormánypárt, így ma délelőtt megszavazták, hogy a jövő hét helyett még ma megszavazzák a paksi biankó szerződést.

Ha egyszer kitör az oroszellenes függetlenségi harc, legalább tudni lehet majd, hogy kik voltak a felelősök.

Advertisement

A Parlament kormánypárti többsége ugyanis megszavazta, hogy még formálisan sem akarnak megalapozott döntést hozni, hanem már ma zárószavazást rendeznek. Ez egyfelől persze nem változtat az égvilágon semmin, másfelől mégis fontos és nagyon szomorú esemény, mert az Orbán-kormány ebben a több magyarországi generáció életét befolyásoló ügyben is jelezte, hogy még a formaságokra sem ad.

A fideszes Parlament igazából most hozza meg a legfontosabb döntést a létrejötte óta, nagyságrenddel jelentőségteljesebbet, mint amikor az alkotmányról, a nyugdíjkassza-einstabdolásról, a trafiklopásról vagy hasonlókról határoztak. Ezzel minimum több évtizedre egyfajta, meg nem változtatható pályára állítják az országot. Az Orosz Birodalom gazdasági érdekeit kiszolgáló segédcsapataként.

Advertisement

A PM-es Szabó Rebeka délelőtt sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Áder köztársasági elnökhöz fordulnak, hogy ne írja alá a törvényt. Szabó is hirtelen zárószavazást ekézte, ami a parlamenti pártokat is meglepte, hiszen az eredeti menetrend szerint a jövő héten tartották volna.

Share This Story

Get our newsletter