Donald Trump kidobta a leghíresebb spanyolajkú újságírót a sajtótájékoztatójáról

Aztán letagadta és visszaengedte, de a bevándorlással kapcsolatos kérdéseire akkor sem válaszolt rendesen.

Advertisement

A kelleténél kevesebbet foglalkoztunk eddig a csodálatos külsejű republikánus elnökjelölttel, pedig neki tényleg hetente van minimum három olyan megmozdulása, amihez hasonlókból napokig megélne a teljes magyar sajtó.

Tegnap például Iowában állt az újságírók elé, és amikor a legnagyobb spanyol nyelvű tévétársaság, az Univision riportere, Jorge Ramos emelkedett szólásra, előbb nem adott neki szót (“Menjen vissza az Univisionhoz!”), majd egy biccentésére a biztonságiak kidobták a legbefolyásosabb latino újságírónak tartott Ramost.

Advertisement

Tíz perc múlva aztán visszaengedték, amikor már Trump tagadta, hogy bármi köze is volna Ramos kidobásához: “Nem tudom, ki ő, de őszintén. Én nem dobattam ki, valamelyik biztonsági volt az.”

Amikor aztán Ramos visszajött, és megkérdezte, hogyan akar Trump 11 millió illegális mexikói bevándorlót kitoloncolni az országból, az elnökjelölt elmondta, először a bűnbandákat dobná ki, mert egyébként a bevándorlók nagy része szerinte “jó ember”, akiket majd szeretne is, ha legálisan visszajönnének, méghozzá az általa a határra felhúzott fal ajtaján.

Advertisement

A legütősebb érve pedig ez volt: “Jó menedzser vagyok, tudom, hogyan kell menedzselni a dolgokat.” Ami mondjuk igaz, hiszen rendkívül sikeres ingatlanmogulról beszélünk.

Donald Trump bevándorlásellenes kijelentéseinek köszönhetően a legnépszerűbb republikánus elnökjelölt jelenleg, ugyanakkor a spanyolajkúak érthetően nem rajonganak érte annyira.

Advertisement

(via Gawker, Time)

Share This Story

Get our newsletter