This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Dőlt a gólrekord az év futballmeccsén

Még soha nem volt 10 gól playoffmeccsen Angliában, de a Swindon–Sheffield U. visszavágóján most összejött ez. A meccset zsúfolásig telt lelátók előtt játszották a másodosztályba jutásért.

Advertisement

Miközben a Premier League unalmasságban dönt rekordot az idén (két fordulóval a vége előtt minden lényeges kérdés eldőlt), az alsóbb osztályokban pont hogy igazán meleg a pite.

A harmadosztály, a League One 4. és 5. helyezettje játszott azért, hogy a Wembleyben mérkőzhessen a 3. és 6. helyezettek párharcának győztesével. A szebb napokat látott Sheffield United az első meccsen otthon kapott ki 2-1-re a Swindontól, a visszavágón innét indultunk.

Advertisement

Amikor a Swindon bő negyedóra után már 3-0-ra vezetett, úgy tűnt, eldőlt minden. Hát nem: a Pengék feljöttek 3-2-re még a szünet előtt, ami azt jelentette, ha lőnek kettőt, jöhet a hosszabbítás, mert itt nem számítanak az idegenben lőtt gólok.

Ám egy tizenegyessel kétgólos lett a Swindon előnye, és hiába kapaszkodott vissza 4-3-ra a Sheffield, pár perccel a vége előtt Obika egy szép szólóval újra visszaállította a kétgólos különbséget. De még ekkor sem volt vége, mert jött a vendégek 18 éves cserecsatára, Che Adams, akinek az első helyzete kimaradt, de abból végül mégis gól lett, majd egy perccel később ő maga talált be elképesztő egyéni alakítás végén. 5-5, vagyis csak egy gólra volt a Sheffield a hosszabbítástól, de ez már nem jött össze.

Advertisement

Továbbjutott a szezonban is izgalmas támadófocit mutató Swindon, ellenfele a Preston lesz. A legendás Brian Clough fia, Nigel által vezetett Sheffieldet maximum az vigasztalhatja, hogy ennyi gól még sosem született egy playoffmeccsen, bekerült a nevük a rekordok könyvébe. De tekintve, hogy a keretük jóval erősebb volt a Swindonénál, szerintem ez nem gyógyír semmire.

Share This Story

Get our newsletter