This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Dőljünk hátra, és figyeljük, ezt hogy magyarázza meg Orbán Viktor

A magánnyugdíjpénztári számlák államosításakor Orbán Viktor, a kormány, és a teljes propagandagépezet legfontosabb ígérete, állítása és alapvetése az volt, hogy EZ-NEM-ÁLL-LA-MO-SÍ-TÁS-HI-SZEN-NEM-VESZ-SZÜK-EL-A-PÉNZT-AZ-E-GYÉ-NI-SZÁM-LÁ-RA-KE-RÜL. Tényleg több százszor elmondták, hogy a leghülyébb is megértse. Ezt fogják most megszívni, mert a leghülyébbeknek ezután újra elmagyarázni, hogy a ma megszavazandó törvénymódosítás nem a pénzük végleges ellopása, nem lesz könnyű.

Aki nem hallotta volna, a kormány úgy módosítja a vonatkozó törvényt, hogy a létrejövő egyéni számlákra csak az idén január elseje utáni befizetések kerülnek. Vagyis az értintettek úgy érezhetik, hogy most már jegyzőkönyvbe került, hogy meglopták őket.

Advertisement

Pedig a kormány később elvileg bármikor dönthet úgy, hogy a magánnyugdíjpénztári egyenlegeket is átvezeti ide. Na de ki az a bármennyire is Orbán-vallású fanatikus, aki elhiszi, hogy ha törvény van arról, hogy egy számlára az államnak nem kell befizetnie egy általa részben már elköltött összeget, akkor az állam azt később mégis be fogja oda fizetni? Márpedig ha a kormány nem akarja, hogy hazug tolvajnak nézzék, akkor minimum a népesség többségével el kéne hitetnie, hogy ez csak technikai jellegű törvénymódosítás, és a megtakarítások nemokára be fognak futni. Különös tekintettel arra, hogy a Még Életében Nem Hazudó 2011. februárjában azt mondta, még abban az évben meglesznek a számonkérhető egyéni számlák.

Furcsa, de úgy tűnik, hogy míg a legtöbb újság és blog azt hangoztatja, hogy a mai törvénymódosítás nem feltétlenül jelenti azt, hogy később ne írnál jóvá a megtakarításokat, Varga Mihály gazdasági miniszter különösebben nem is biztat ezzel. Az ATV-ben azt nyilatkozta vasárnap, hogy ma már nem indokolt a korábbi, magánnyugdíj-pénztári rendszerben szerzett jogosultságok átvezetése, bár ez a szakmai vita még nincs lezárva, és mindenki elmondhatja az álláspontját. Megyek szakmai vitába bocsátkozni egy gránitfallal!

Share This Story

Get our newsletter