Dogán

Illustration for article titled Dogán

Ismertem egy Tóth Károly nevű szocialista képviselőt – Békéscsaba környékéről, mellesleg bajuszos és nagy galambász –, nemzetbiztonsági kérdésekben volt illetékes, beszélgettünk a Parlamentben egyszer valami fontos dilemmákról, és folyton azt mondta, hogy Dogán.

Advertisement

Mármint Dogánnak nevezte Rogán Antalt, nem szándékosan, véletlenül, hiszen akkor még, 1998 tájékán a Fidesz mai frakcióvezetője egyáltalán nem volt ismert ember, éppen ellenkezőleg, újoncnak számított, és a verbális verőember szerepét is csak tanulgatta szerényen.

(A másik kedvenc névtévesztéses sztorimat is elmesélem zárójelben. Még egy ciklussal korábban Fazakas Szabolcs szoci ipari miniszternek kérdezett alá a szintén szoci Burány Sándor napirend előtt, és a miniszter a válaszában többször is megismételte, hogy: mint azt Burján képviselő úr nagyon helyesen felvetette stb.)

Advertisement

A Dogán-dolog arról jutott eszembe, hogy szép nagy interjú van az MTI-ben a Pasa parki politikussal, amiből kiderül, hogy országvédelmi akcióterv (!), országfejlesztési koncepció (!!) és egységes családtámogatási terv (!!!) megalkotására készül a Fidesz. Erről még biztos nem hallottatok (!!!!), de az Egyesült Államok nyomásgyakorlása mögött az EU és Amerika közötti szabadkereskedelmi egyezmény ügye állhat (!!!!!), az meg egy probléma, hogy a sajtóban zajlanak a Fidesz belső vitái (!!!!!!).

Ez a mostani különben egy komoly interjúszezon, ma már lejött az MTI-ben egy Hende Csaba is, miközben tegnap például Semjén Zsolt, tegnapelőtt meg Fekete György is volt.

Advertisement

Tóth Károlyról egy hevenyészett gyorskeresés keretében azt a hírt találtam, hogy tavaly tagja lett az MSZP vének tanácsának. Remélem, még mindig van ilyen, bár biztos nem vagyok ebben!

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Share This Story

Get our newsletter