This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

DJ Sterbinszky úgy megpakolt, hogy mozdulni sem tudtam

Illustration for article titled DJ Sterbinszky úgy megpakolt, hogy mozdulni sem tudtam

DJ Kühl pizza hagymával és barbecue szósszal? DJ Free tárkonyos húsleves? Bárány Attila pizza? A DJ Pizzériát a saját szemünkkel kellett látnunk! Úgyhogy elmentünk és ettünk.

Advertisement

Szeptember elején indult az étterem a IX. kerületben, a múlt héten pedig a mikroblogvilág is rácsodálkozott a DJ Pizzéria kínálatára. Nem is csoda, hiszen a magyar partiszcéna legnagyobb neveiről nevezték el a pizzákat és az egyéb kajákat is az étteremben, Hamvai P. G.-től Náksi & Brunnerig.

Egyértelmű volt, hogy innét nem elég csak úgy rendelni a neten keresztül, hiszen igazi varázsa annak van, hogy kimondjuk: "Egy Spigiboy pizzát kérek szépen!" (Egyébként is csak a IX. és a szomszédos kerületekbe szállítanak.) Úgyhogy pénteken fel is kerekedtünk, hogy megnézzük a DJ-t az Üllői út egyik mellékutcájában, ahol ökoházak és egy soha fel nem épülő kollégium torzója mögött bújik meg.

Advertisement
Illustration for article titled DJ Sterbinszky úgy megpakolt, hogy mozdulni sem tudtam

Aki azt hinné, hogy itt csak a Nagykörút sokat emlegetett határait lépjük át, nagyot téved: a DJ Pizzéria lehetne bármelyik magyar városban, Győrtől Debrecenig. A "mediterrános" berendezés, a toszkán falfreskó, az étteremben szóló Fehérvár Rádió (!) pillanatok alatt megszabadít Budapesttől, és a turistahordák és turistacsalogató helyek közé ékelt irodából kiszabadulva ennek csak örülni tudtam.

Advertisement

A tulajdonostól megtudjuk, hogy a pizzákat nemcsak elnevezték ám a dj-kről, hanem ők állították össze a feltéteket. Tehát Andrewboy tényleg a pritamin paprikára esküszik, DJ Slamjunior a főtt tojásra és a tonhalra, Szeifert a tükörtojásra és a brokkolira. Az is hamar kiderül, hogy az étteremnek volt elődje a Pólus Centerben, azelőtt meg a pécsi Boccaccio diszkóban, de nekünk ez a vicc ettől még új.

Az étlap is folyamatosan bővül, a dj-k sorban jelentkeznek, szeretnének felkerülni az étlapra (DJ Danny-l például már három is lenne), pedig így sem könnyű választani, amikor Voksán Virágtól Bárány Attiláig kínálják magukat a pizzák. Egyikünk elköveti azt a hibát, hogy a feltétek alapján választ ételt – neki DJ WickSilver jutott –, én viszont a legjobbat akarom, ezért Sterbinszkyre voksolok, és kollégám, PV sem bíz semmit a véletlenre a DJ Kühllel.

Advertisement
Illustration for article titled DJ Sterbinszky úgy megpakolt, hogy mozdulni sem tudtam

A választásban segíthet, hogy az étlapon demokrácia van, Andrewboy vagy Hamvai P. G. ugyanannyiba kerül, mint egy noname senki. Sajnos az még nem működik, hogy a pizza mellé párhuzamosan kérhetnénk az adott dj zenéjét is, de hosszabb távon ez is tervben van. Ez nem is akkora baj, mert a Fehérvár Rádió is remek választás, noha a Kék Dunával persze nem versenyezhet.

Advertisement

Sterbinszkyben az a jó, hogy tud élni: az, hogy ragaszkodik a pármai sonkához, már annak a jele, hogy ad a minőségre, a kapribogyó meg nyilvánvaló utalás régi munkakapcsolatára az olasz sztár-dj-vel, Mauro Picottóval. Az ananász a nyár íze (ki ne emlékezne az Egy nyár a Flörtben mixlemezekre?), a dupla sajt és a paradicsom pedig annyira alap, mint a "négy negyed pizzát kérek" és a szeletelős poénok megfelelő mennyiségű elsütése az étteremben.

Illustration for article titled DJ Sterbinszky úgy megpakolt, hogy mozdulni sem tudtam
Advertisement

A DJ Pizzéria nyilván nem az az étterem, ahol tésztavastagságról, Nápolyról meg különféle sajtokról kell okoskodni, de a rend kedvéért megjegyzem, hogy mindhárman teljesen elégedettek voltunk a választásunkkal. Sterbi mondjuk laktató, de becsülettel legyűrtem. Igaz, utána mozdulni is alig tudtam egy darabig, de ezt a mondatot ezrek mondták már ki egy-egy veretősebb szett után is.

PV szerint "DJ Kühl pizzája olyan volt, mint a legmerészebb mixei, letisztult alapokra pakolt sok egymástól elütő anyagot, és mégis egy kerek egészet kaptunk, ahogy csak a legnagyobbak képesek." DJ WickSilver sem okozott csalódást, bár én azt is megkóstoltam, és teljesen biztos vagyok benne, hogy sokkal jobban jártam Sterbinszkyvel, mint a fokhagymát kicsit túlzásba vivő esküvői retro DJ-vel.

Advertisement

Visszafelé nemcsak, hogy nem esett, de a nap is kisütött, és amikor a metróból feljövet elsétáltunk a Design Terminal terasza mellett, teljesen valószínűtlennek tűnt, hogy bennem van egy egész Sterbinszky. Ez egyáltalán nem volt rossz érzés.

Share This Story

Get our newsletter