This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Diszkóbaleset volt a Radnóti-rongálás, feladta magát az elkövető

Illustration for article titled Diszkóbaleset volt a Radnóti-rongálás, feladta magát az elkövető

Ma délután feladta magát a szoborrongáló. Minden jel arra mutat, hogy nem politikai provokatőr volt, hanem nem tudta, hol van és a ködtől nem látott semmit.

Advertisement

A 24 éves pápai P. Szabolcs sztorija egyébként a végefelé már kicsit a Másnaposok-trilógiára emlékeztet, mondjuk nincsen benne sem majom, sem csecsemő, sem Mike Tyson, de egészéjszakás szerencsétlenkedés igen:

P. Szabolcs kihallgatása során elmondta, hogy ismerőse személygépkocsijával és férfi utasával 2013. november 17-én egy győri szórakozóhelyre tartott hajnali 2 órakor. A helyismeret hiánya és az éjszakai erős köd miatt későn észlelte a város határában, az út mellett álló gránitszobrot. Fékezése ellenére autójával a tujákon keresztül az emlékműnek ütközött, amely kettétört. A férfi a rendőröknek elmondta, hogy ijedtségében a helyszínről továbbhajtott. Az autóval messze nem jutott, mivel a járműből a benzin Öttevény belterületén kifogyott. Utasával együtt a járművet hátrahagyva stoppal Győrbe, onnan autóbusszal Pápára utazott.

Advertisement

Még korábban megkérdeztünk egy helyi újságírót, hogy meséljen arról, mégis milyen ott a helyzet a Radnóti-szobornál, meg úgy általában mit kell tudni a helyszínről. A kolléga egész jól kitalálta, hogy mi miatt mentek neki a szobornak, bár az utolsó bekezdése egészen új fénybe helyezi a történteket:

A szobor bár az 1-es főút mellett van, mégis kizárt, hogy onnan érkezett a kocsi. Akár Győr, akár Abda felől jött volna az 1-esen, nem ütközhetett volna szemből a szobornak, mivel az a Bécsi út felé (Győr felé) néz, és szemből hajtottak belé, nem hátulról vagy oldalról, a szoborról készült képeken legalábbis ez látszik. Valószínűbb, hogy a mercis a Bécsi úton jött Győr felől, a nagy köd (és a feltehetően nagy sebesség) miatt azonban nem vette észre, hogy az út elfogyott.

A Bécsi út volt régen, az 1-es főút jelenlegei kialakítása előtt az az út, amely Győrt Abdán és Öttevényen keresztül összekötötte Béccsel. A régi Bécsi útból mára ennyi maradt meg, ami a térképen is látszik - a Nép utcai kereszteződéstől a Kossuth utcai kereszteződésig. Nagyon kevesen járnak rajta, mert pocsék a burkolata, ám reggelente, amikor a csúcsforgalomban bedugul az 1-es, magam is előszeretettel használom alternatív útvonalként. Még mindig jobb, mint araszolgatni...

És még egy kis adalék a helyhez. Próbálom finoman körülírni... Közismert a környéken, ha valaki egy hölgy szexuális szolgáltatásaira vágyik, a Radnóti szobor környékén jó eséllyel sikerrel járhat... Ez talán magyarázatot adhat arra, hogy mit kereshetett az autós egy egyébként 0 forgalommal rendelkező úton. Persze ez csak gonosz spekuláció a részemről, és az is lehet, hogy valójában koszorút vitt magával a mercis a Tétova óda költőjének szobrához.

Advertisement

Forrás: police.hu

Fotó: kisalfold.hu

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter