Gyakori vád, hogy a katolikus papok a Fidesz-KDNP szekértolói, de általában igaztalan. Varga plébános viszont annyira vállalja a dolgot, hogy fideszes eseményt szervez és kampányfotókon pózol.

ElŇĎsz√∂r csak a debil c√≠me miatt figyelt fel NAK koll√©ga a VII. ker√ľleti FidesztŇĎl az elŇĎbb beesett k√∂zlem√©nyre:

ERZS√ČBETV√ĀROS AZ ERZS√ČBETEK√Č!

Ezut√°n a k√∂zlem√©ny r√∂vid aj√°nl√≥ja bŇĪv√∂lt el mindannyiunkat:

ERZS√ČBETV√ĀROS AZ ERZS√ČBETEK√Č!

Legal√°bbis ez √©v november 19-√©n, ugyanis minden erzs√©betv√°rosi Erzs√©bet egy sz√°l megszentelt r√≥zs√°t kap n√©vnapja alkalm√°b√≥l a VII. ker√ľleti FIDESZ szervez√©s√©ben.

Advertisement

Ut√°na a fot√≥kon kezdt√ľnk mulatni, mik√∂zben Vattam√°ny Zsolt polg√°rmester miatt folyamatosan a Cooton Eye Joe zakatolt a fejemben. A fenti egy√©bk√©nt a XXI. sz√°zad legjobb Vattam√°ny-portr√©ja.

Advertisement

√Čs csak ekkora futottam √°t a teljes sz√∂veget, amibŇĎl kider√ľl, hogy Varga Zolt√°n, a R√≥zs√°k t√©ri √Ārp√°d-h√°zi Szent Erzs√©bet templom pl√©b√°nosa besz√°llt a p√°rtpolitik√°ba:

SAJT√ďK√ĖZLEM√ČNY

azonnali közlésre

ERZS√ČBETV√ĀROS AZ ERZS√ČBETEK√Č!

Legal√°bbis ez √©v november 19-√©n, ugyanis minden erzs√©betv√°rosi Erzs√©bet egy sz√°l megszentelt r√≥zs√°t kap n√©vnapja alkalm√°b√≥l a VII. ker√ľleti FIDESZ szervez√©s√©ben.

Kert√©szked√©ssel kezdte a napot Varga Zolt√°n, a R√≥zs√°k t√©ri √Ārp√°d-h√°zi Szent Erzs√©bet templom pl√©b√°nosa, Vattam√°ny Zsolt, Erzs√©betv√°ros polg√°rmestere √©s BenkŇĎ Tam√°s, az erzs√©betv√°rosi 6. sz. v√°laszt√≥k√∂rzet fideszes k√©pviselŇĎjel√∂ltje. A kert√©szcsapat a R√≥zs√°k ter√©n tal√°lhat√≥ Szent Erzs√©bet-r√≥zs√°kat megmetszve √©s a kertet rendbe szedve adta √°t a h√≠veknek √©s minden erzs√©betv√°rosi polg√°rnak a kertet.

Vattam√°ny Zsolt, Erzs√©betv√°ros polg√°rmestere elmondta, hogy az √∂nkorm√°nyzat √©s a pl√©b√°nia √©vek √≥ta kitŇĪnŇĎ kapcsolata k√∂telezi ŇĎt arra, hogy seg√≠tsen a pl√©b√°nia elŇĎtti ter√ľlet rendben tart√°s√°ban. ‚ÄěTeljesen term√©szetes sz√°momra, hogy itt csakis sz√©p √©s rendezett teret tarthatok elfogadhat√≥nak, az erzs√©betv√°rosiak meg√©rdemlik" ‚Äď nyilatkozta a polg√°rmester.

Varga Zolt√°n pl√©b√°nos megeml√≠tette, hogy november 19-√©n 17 √≥rakor, a templom elŇĎtt Szent Erzs√©bet napj√°n r√≥zsaszentel√©s lesz. A r√∂vid liturgi√°t k√∂vetŇĎen meg√°ldott √©s megszentelt r√≥zs√°t megkaphatj√°k mindazok, akik ell√°togatnak a R√≥zs√°k ter√©re.

BenkŇĎ Tam√°s hozz√°tette, hogy a Klauz√°l t√©rre √©s a R√≥zs√°k ter√©re szervezett akci√≥ban minden erzs√©betv√°rosi 'Erzs√©bet' keresztnevŇĪ vagy vezet√©knevŇĪ lakos aj√°nd√©kba kapja a megszentelt r√≥zs√°t a ker√ľleti FIDESZ felaj√°nl√°s√°b√≥l.

Vattam√°ny Zsolt azt is elmondta, hogy mindazok, akik ker√ľleti lakosok is √©s Erzs√©betek mellett esetleg R√≥zs√°k, azok 10 sz√°l megszentelt r√≥zs√°t kapnak majd az √∂nkorm√°nyzatt√≥l. Teh√°t minden R√≥zsa Erzs√©bet vagy Erzs√©bet R√≥zsa 10 sz√°l gy√∂ny√∂rŇĪ vir√°ggal √ľnnepelheti Szent Erzs√©bet napj√°t.