This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Dilinyósok országa: A Szent Korona tulajdonába adták Gyöngyöspata vagyonelemeit a korona előtt

Kezd tényleg elszabadulni a pokol, most már igazából nem értem, miért kellett visszazsarolni szegény Szaniszló Ferenc Táncsics-díját. A friss hír az, hogy Juhasz Oszkár, Gyöngyöspata polgármestere ma a Parlament Kupoltermében odaállít a korona elé, ahol kihirdette a település új Szervezeti és Működési Szabályzatát. Amiben a képviselőtestület megszavazta, hogy a rendeleteit ezentúl a Szent Korona nevében alkotja meg, sőt a forgalomképtelen vagyonelemeit, például az erdőket és földeket - a Korona tulajdonába adja.

Ehhez képest semmiség, hogy hivatalos írássá tették a rovásírást és saját himnuszt fogadtak el. Juhász Oszkár közleményt adott ki, amiben hasonlókra biztatja az ország többi önkormányzatát is. A képviseleti demokrácia egyik legcsodálatosabb tulajdonsága, hogy a hangyások is lehetőséget kapnak arra, hogy ha elegen megszavazzák, évekig szórakoztassanak minket. Hogy senki se higgye, hogy viccelek, íme a teljes, csonkítatlan felhívás Juhász Oszkár tollából:

Ma az Országházban a Szent Korona előtt kihirdettük Gyöngyöspata új Szervezeti és Működési Szabályzatát

Az Alaptörvény Nemzeti Hitvallásában megjelöli, hogy 1944. március 19-én Magyarország elveszítette állami önrendelkezését. Gyöngyöspata képviselőtestülete országunk függetlensége megszűnésének 69. szomorú évfordulóján, mintegy gyógyírként egyhangú szavazással helyi jogszabályt fogadott el, amely nem ismeri el történeti alkotmányunk idegen megszállás miatt bekövetkezett felfüggesztését.

Ezért Gyöngyöspata képviselőtestülete 2013. március 19-én helyi szintű szabályozásként az Alaptörvény R. cikk (3) bekezdése, valamint az azzal összhangban lévő és értelmezendő Nemzeti Hitvallásban foglaltakra tekintettel érvényes rendeletet alkotott.

Gyöngyöspata választópolgárainak képviselőtestülete ennek megfelelően kimondta, hogy helyi szintű jogszabályait a nemzet egységét megtestesítő Szent Korona nevében alkotja meg, Magyarországot a Szent Korona országának tekinti, a Heves megyei település védőszentjének Boldogasszonyt, Magyarország Nagyasszonyát ismeri el, egyedülálló nemzeti kulturális kincsünket, a rovásírást védelemben részesíti, s az önkormányzat forgalomképtelen vagyonelemeit – különösen a termőföldet, vízkészletet, erdőket – a Szent Korona tulajdonjogának tekinti, amelyek Gyöngyöspata gazdasági függetlenségének biztosítékát jelentik.

Ahogy a székely zászlót Gyöngyöspata elsőként tűzte ki a budafoki önkormányzat felhívása után, most mi fordulunk egy hasonló felhívással minden önkormányzat felé. Szakmailag, az Alaptörvény és az új Önkormányzati Törvény adta lehetőségekkel élve kérünk minden helyhatóságot, hogy kövessék példánkat, és helyi jogszabályi szinten szerte az országban nyilvánítsák ki azt, hogy Magyarország a Szent Korona országa, s az Alaptörvény kinyilatkoztatása értelmében ők se ismerjék el történeti alkotmányunk idegen megszállások miatt bekövetkezett felfüggesztését.

Juhász Oszkár, Gyöngyöspata polgármestere és Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter