Tess√©k, nemcsak Bayer Zsoltt√≥l kapok elismer√©st munk√°ss√°gom√©rt, hanem a politikai paletta kb. ellenkezŇĎ fert√°ly√°n elhelyezkedŇĎ k√∂z√≠r√≥t√≥l-aktivist√°t√≥l is. √Ėr√ľljek ennek, vagy b√ļslakodjak?

Advertisement

Oké, a lebelgázást általában szeretni szoktam, pláne ilyen kontextusban:

M√©g a mindig hidegv√©rŇĪ √©s visszafogott, ideol√≥gi√°kat hagym√°zas marhas√°gnak tart√≥ Gazda Albert is undorr√≥l √≠r, meg arr√≥l, hogy most m√°r kell form√°l√≥djon valami rem√©nykeltŇĎ.

Ennek viszont sajnos nem tapsolhatok felhŇĎtlen√ľl:

‚ÄěMenek√ľltek neh√©z sorsa felett merengeni √©rtelmis√©gi vircsaft, keveseket hoz l√°zba‚ÄĚ ‚Äď √≠rja Gazda, √©s ez az √©rt√©ktagad√°s val√≥ban jellemzŇĎ volt az ŇĎ √ļjs√°g√≠r√≥-gener√°ci√≥j√°ra √©s a kez√ľk alatt felnŇĎttekre, eg√©szen a 2010-es m√©diat√∂rv√©nyig.

Advertisement

De h√°t nem √©n tagadom az √©rt√©keket ‚Äď k√©nytelen vagyok bevallani, hogy igenis √©rt√©kvez√©relt pasas vagyok az olykor magamra kent cinikus m√°z alatt! ‚Äď, hanem √©pp az a bajom, hogy napjainkban nem lehet felizgatni ilyenekkel a sz√©les n√©pt√∂megeket. M√°s k√©rd√©s, hogy hajsz√°lra ugyanazokat a dolgokat tekintj√ľk-e fontosnak, mondjuk √©n √©s Papp R√©ka Kinga.

Mindazon√°ltal ez m√°r r√©szletn√ľansz, az elej√©n felvetett k√©rd√©sre v√°laszolva: ink√°bb √∂r√ľl√∂k. M√©g akkor is, ha m√°r megint kider√ľlt, hogy √∂regszem, mint a pinty. :(

Advertisement

Fot√≥: F√°bi√°n √Čvi/Wikipedia