Illustration for article titled Deutsch Tamást a Cinkkel fenyegette meg egy agresszív biciklista?

Deutsch szerint igen, meg is írta a Facebookra. Az érintett bringás a Tumblr-en vág vissza. Twitter Tamás a bringasávban jasszoskodott a BMW-vel a Kálvinon, szerinte kényszerűségből. A bringást pedig dugóokozással vádolja, aki ezt "egyszerű, olcsó, alja hazugság"-nak nevezte.

Advertisement

Mikrodrámát írt meg az ismert EP-képviselő: a dugó miatt a Kálvin téren járva biciklisávba kényszerült, ahol egy biciklista ezt szóvá tette, majd nem sokkal arrébb ismét talákoztak, ahol a bringás azzal fenyegette, hogy megírja a sztorit a 444-nek vagy a Cinknek, miközben a politikus szerint dugót okozott a bringások között. Deutschból nem hiányzik az önkritika: "Adtam a szarnak egy pofont, most akaratlanul a kerékpárosokat akadályozom". De a történet általa megírt verziója szerint is a következőket csinálta rövid egymásutánban:

dugóban, szinte álló forgalomnál behajtott egy zöldbe, mielőtt az utolsó autó elhagyta volna a kereszteződést, így persze beragadt

hogy ne a zebrán átkelő gyalogosokat akadáéyozza, a biciklisávra hajtott

szabálytalanul átment egy záróvonalon

Bár a poszt egy sokat sejtető "no comment"-tel ér véget, a bringás bűne, ha jól értem, a 444 és a Cink emlegetése, illetve a dugóokozás volt. A dráma csúcspontja így hangzott Deutsch előadásában:

"Most azonnal közzétegyem, milyen szabálytalanul vezet?" "Ahogy gondolja" - válaszolom lemondóan. De nincs vége.
"A 444-et vagy a Cinket választja?" - kérdezi emelt hangon, pökhendi módon.
"Szabálytalanul áll a biciklisávban" - mondom, "és engem fenyeget?" "Nem fenyegetem" - mondja fenyegetőzve, "nem akadályozok senkit" - hazudja a szemembe, miközben már van kerékpáros, aki kénytelen megállni a szabálytalansága miatt, "eddig nem találkoztam magával, de most megjegyeztem" - teszi hozzá indulatosan.

Advertisement

Deutsch vádjaira szinte azonnal reagált a Tumblr-en Undajustd felhasználó, az érintett:

na, és akkor ahogy történt valójában:

tényleg szóltam neki, hogy ha lehet, akkor ne a bicóssávban várakozzon a kálvinon, az, hogy ezt a gyalogosok elengedése miatt teszi, egyáltalán nem volt nekem egyértelmű, csak az, hogy valaki, ráadásul dajcstomika egy baszott nagy bmwvel áll ott, ahol tökre nincs helye

ekkor amúgy még tényleg egész korrekten reagált, utána viszont tök bunkón átvágott a "»saját«" sávjába, ami miatt egy kicsit megint nem értettem, hogy ez most mi

amikor beértem a múzeumkörúton, annyit kérdeztem, hogy vajon jó lenne-e, ha ezt az egészet most leírnám és elküldeném valamelyik, általa is nyilván olvasott portálnak, ("cink vagy 444"), erre egy picit tényleg levetette az addigi teljesen flegma, leszarom maszkot és idegesen közölte, hogy "neki mindegy"

viszont, az, hogy én bármiféle "biciklisdugót" okoztam volna, semmi más, mint egyszerű, olcsó, alja hazugság. semmilyen dugót nem okoztam, direkt odahúzódtam a baszott bmwje mellé, hogy elférjenek tőlem, és úgy beszéltem vele, amíg ő várakozott a pirosban. az astorián pedig nem a járdára hajtottam fel, hanem az aluljáróba lemenő lépcső és az út közti, teljesen elhagyott húsz centi széles padkára. szóval ez is egyszerű hazugság, semmi más.

Advertisement

Álmomban sem reméltem soha, hogy a Cink neve bármilyen összefüggésben felmerüljön egy közlekedési konfliktus közben!

Share This Story

Get our newsletter