A Kék Pont teázni és beszélgetni hívja a felhergelt tüntetőket

"Megdöbbenve és sajnálattal értesültünk a hírről, miszerint egy nyolcadik kerületi civil szervezet, az Orczy Egyesület tüntetést szervez szombatra, a Kék Pont tűcsere programja ellen" – írja oldalán a Kék Pont alapítvány ma délelőtti posztunk nyomán.

Így folytatják:

Biztosak vagyunk benne, hogy csak félreértésről vagy félretájékoztatásról lehet szó, hiszen szervezetünk egy szakminisztérium által támogatott, a parlament által elfogadott Nemzeti Drog-ellenes Stratégia ártalomcsökkentő célkitűzéseinek megfelelő, ártalomcsökkentő programot működtet. Megértjük a civil kezdeményezők igényét a hatalmas méreteket öltött nyolcadik kerületi drogprobléma megoldására (az utóbbi hónapok adatai szerint a kliensek 87,2%-a józsefvárosi), sőt, támogatjuk is ezt a törekvést, magunk is ezért tettünk folyamatosan szakmai javaslatokat az önkormányzat felé, mint korábbi együttműködő partnerük az elmúlt években - és folytatjuk egyéb, a Norvég Civil Alap pályázati támogatásával a drogszemét-begyűjtést a Kék Pont Zónában - és mint a kerületi kábítószer egyeztető fórum korábban aktív tagja.

Egyben tájékoztatjuk a félreértés áldozatait, hogy Kocsis Máté polgármester, 2013 december 6-ai sajtótájékoztatóján elmondta, "hogy a kormánytól több tízmillió forint forrást kap az önkormányzat a drogszemét begyűjtésére, és szeretné, ha minden polgármester kivenné a részét saját települése, kerülete drogproblémáinak rendezéséből."

Mindezek miatt, s a velünk kapcsolatos félreértések okán, bár programunk hétvégén hivatalosan nincs nyitva, január 18-án szombaton 11 és 13 óra között szeretettel várunk minden érdeklődőt egy pohár teára és egy tisztázó beszélgetésre a Kék Pont Magdolna utcai helyiségében.

Időközben az NGM tájékoztatása alapján az is tisztázódott, hogy Gondos Judit, a pár hónapja alapított Orczy Egyesület képviselője, egyben a kerületben működő ARANY-ANKER Kereskedelmi, Ingatlankezelő és Szolgáltató Kft. tagja nem azonos a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárával, Gondos Judittal, mint annak lehetősége korábban felmerült.

​Deutsch Tamás kiállt a Kék Pont mellett

Óvodákban kampányol és uszít a józsefvárosi önkormányzat a drogfüggőket segítő alapítvány ellen. Deutsch a Twitteren állt ki a civil szervezet mellett.

Kedves vérdemagógok, kék pont drogambulancia jó dolgot csinál! - írta az imént a fideszes mikroblogbajnok.

NAK kolléga írta meg ma, hogy milyen felháborító plakátot talált a kislánya ovijának faliújságján, ahol tüntetésre hívták a szülőket egy jótékony, sőt hősies civil szervezet ellen, amelyik a legnyomorultabb állapotba került drogosokon segít ott, ahonnan éppen nem üldözik el. A demagóg demonstrációt az Orczy Egyesület szervezte, amelyikről a közösségiújságírás nagyobb dicsőségére azonnal megírta MCSK hozzászóló, hogy a képviselője Gondos Judit. Aki elképzelhető, hogy azonos Gondos Judittal, a Nemzetgazdasági Minisztérium közigazgatási államtitkárával.

Advertisement

A dolognak utánanézek, de attól függetlenül, hogy Gondos államtitkár-e vagy nem, ez a legszomorúbb és legsötétebb tüntetések egyike, amiről valaha hallottam.