Deutsch Tamás a magyar ellenkultúra utolsó mohikánja?

Ki idézett utoljára alternatív slágerszöveget a Story magazin címlapján? Természetesen Twitter Tamás, aki a 2. műsor zenekar Alain Delon című ellenslágerét énekli 2,5 hónapos kisfiának.

alain delon szeretnék lenni

éjjel nappal napszemüvegben lenni

nincsen nekem vágyam

nincsen nekem vágyam semmi

úszótalppal vizet taposni

fehér cápát szigonnyal partra dobni

nincsen nekem vágyam

nincsen nekem vágyam semmi

Ezt dalolja saját bevallása szerint ötödik gyermekének az a Deutsch Tamás, akivel a Fidesz szerintem a reklámadót is ellensúlyozni tudja majd. Hiába veszik el a nagyobb netes lapok pénzének egy részét, Deutsch egymaga annyi témát ad, hogy azzal kompenzálják a megkopasztott szerkesztőségeket.

A 2. műsor 1981-ben alakult és egy tagcserékkel járó szünetet nem számítva a kilencvenes évek elejéig játszottak. A tagok között megfordult Gerhes Gábor (gitár), Ocztos István (szaxofon, ének), Greifenstein János (szaxofon), Bana Róbert (dob, orgona), Fazekas János (basszusgitár), Artner Iván (basszusgitár), Kirschner Péter (gitár, Európa Kiadó, Orkesztra Luna), Baranits Beáta (szaxofon) és Láng Kati (ének).

Advertisement

Én a nyolcvanas években is elképesztően optimista voltam, emelett még az időszak vége felé is csak gimnazista, így a 2. műsort sokkal jobban bírtam, mint az összes többi depressziós sóhajtozó együttest, a 2. műsor ugyanis unortodox módon vidám volt. Íme:

Vagy itt van ez:

Az Alain Delont pedig azért ismerik jó sokan, mert később a Macskanadrág is feldolgozta, egészen klasszul:

Share This Story