This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Deutsch lebulvárgecizte az indexes Spirket

Illustration for article titled ​Deutsch lebulvárgecizte az indexes Spirket

A fideszes mikroblogkirály nem szereti az apák és fiúkozást.

A rendszerváltástól napjainkig tartó ívet húzott egyetlen rövid mondatban Deutsch Tamás, amikor ezt posztolta az imént a Twitterre:

25 év után Grezsa (MDF) hányadék "apák és fiúk"jától eljutottunk Spirk (index) bulvárgeci "fiúk és apák"jáig.

Vazze!

Deutsch ezen a Spirk József által írt Index-cikken borult ki, amiben arról van szó, hogy két budapesti kerületi Fidesz-jelöltnek egykori ávós az apja.

Advertisement

update:

A fiatal olvasók kedvéért mondom, hogy az MDF-es utalás Deutsch szövegében arra vonatkozik, hogy az 1990-es első szabad választások undorító kampányhúzása volt a későbbi szoros győztes MDF-től, hogy a két forduló között apák és fiúkozással támadta a nagy ellenfél SZDSZ jelöltjeit. Ez azt jelentette, hogy arra hegyezték ki a a mocskolódó kampányukat, hogy melyik SZDSZ-esnek milyen pártállami vezető volt az apja. Ezt heves zsidózással vegyítették persze. A visszataszító taktika egyébként eredményes volt, hiszen az első forduló után - bár listán az MDF nyert - több SZDSZ-es vezetett egyéniben, de a második fordulóra ez megfordult.

Share This Story

Get our newsletter