This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Deutsch klubelnök levélben állt ki az MTK-sok náci drapériája mellett

Illustration for article titled Deutsch klubelnök levélben állt ki az MTK-sok náci drapériája mellett

A hét legdrámaibb sztorija nyilván a munkácsi maffiaháború, de nemcsak az van a világon, ideje utánalőni a legtragikomikusabbnak is. Pláne, hogy Deutsch Tamás levelet írt a Vojvodinának.

Advertisement

A futball – azon belül is a magyar klubfutball – számos tréfás momentummal kedveskedik az embereknek, de ezzel együtt sem tudom, mikor nevettem utoljára akkorát, mint mikor pénteken az alábbi részhez értem Szily riporter tudósításának olvasásakor:

Heil Hitler, mazel tov!

Tanulságos lehet azoknak a hazai drukkereknek, akik olyan lelkesen ostobázzák az MLSZ-t, hogy az UEFA, ha ez fizikailag lehetséges, még nagyobb seggfej. Amikor kirakjuk a drapériákat, a félkegyelmű UEFA-idióta a legnagyobb mulatságunkra azért szedeti le az egyiket, mert a rajta szereplő 1888-as évszám alapján hileristának néz minket. A ravasz róka egyből átlátta a 88-as szám jelentését! Sok midennek elmondák már az MTK-sokat, de a hitlerista vád talán először fogalmazódott meg a sporttörténelemben.

Advertisement

Nem csoda, hogy ezek után a Jobbik Mentsük meg Gedeont! címmel adott ki közleményt, majd megszólalt Deutsch Tamás MTK-elnök is a klub honlapján, de nem az UEFA-t vette célba, hanem a Vojvodina elnökét, akinek egyrészt gratulált a továbbjutáshoz, majd így folytatta:

Engedje meg azonban, hogy egy sajnálatos incidens kapcsán szót emeljek!

Az újvidéki mérkőzés rendezői leszedették a vendéglelátóról a szurkolóink által kirakott egyik drapériát, tévesen azt feltételezve, hogy az náci jelképet tartalmaz. Szurkolóinknak a rendezők azt jelezték, hogy azért kell eltávolítaniuk a molinót, mert a biztonsági szolgálat szerint az azon szereplő „88”, megítélésük szerint náci/neonáci szimbólum. A rendelkezésünkre álló hivatalos információk alapján, nem a találkozón jelenlévő UEFA-ellenőr intézkedése miatt kellett eltávolítani a zászlót.

Ezzel kapcsolatban arról szeretném tájékoztatni Elnök urat, hogy a zászlón „1888” felirat volt olvasható. A dátum nem más, mint az MTK megalapításának esztendeje. Egyszerre tragikomikus, abszurd és rendkívül sértő még a feltételezés is, hogy a polgári-zsidó hagyományokat képviselő, humanista eszméket valló, 127 esztendős klubunk esetében az alapításunk évszámának utolsó két számjegye, a 88 neonáci szimbólumként lenne használatos a drukkereink által.

A második világháború vérzivataros éveiben, a magyarországi zsidótörvények faji alapon korlátozták az MTK tevékenységét, majd lényegében betiltották a klubot és rengeteg sportolónk, edzőnk, klubtagunk és szurkolónk lett a holokauszt áldozata.

Mindezek alapján kénytelenek vagyunk tiltakozni a történtek miatt, és az FK Vojvodina, illetve a szurkolói iránti tisztelhetünk ismételt kifejezése mellett, határozottan visszautasítani az újvidéki rendezők túlkapását.

Advertisement

A magam részéről remélem, hogy ezzel nem ért véget a történet, várom a fejleményeket. Érdeklődéssel, sőt majdhogynem izgatottan. Az Európa Liga-selejtezőt egyébként a Vojvodina nyerte, az MTK mostantól a hazai bajnokságra koncentrálhat.

Share This Story

Get our newsletter