Illustration for article titled Deutsch: az elmúlt húsz év legnagyobb tahósága

Kiborult, hogy ledöntötték Orbán hungarocell szobrát. Fura mód azzal vádolja Bajnait, hogy nyalt a kínaiaknak. Bajnai = szar a fűben.

Advertisement

A kabarészerzők klasszikus receptje szerint írta meg az előbb szenvedélyes Facebook-posztját Deutsch Webkettő Tamás: "minősíthetetlen", illetve "szimpla" tahósággal vádolta meg azt a Bajnait, aki szerinte "hallgatott, mint szar a fűben".

Deutsch a Szoldaritás vasárnapi tüntetésén háborodott fel, ahol a csúcsponton az 56-os Sztálinszobor-döntést újrajátszva ledöntötték Orbán Viktor hungarocell szobrát, aztán a fejjel parádéztak, a testet meg a Terror háza elé hurcolták.

Az elmúlt több mint húsz év legtahóbb politikai megnyilvánulása volt. Pedig nagy a tülekedés ezért a címért. Minősíthetetlen tahóság a Sztálin-szobor ledöntéséből gatyaletoló "poént" csinálni. Minősíthetetlen tahóság a nyilas és kommunista terror áldozatainak emlékéből "meghökkentőnek" szánt kampányperformanszt rittyenteni. És szimpla tahóság a rendszerváltoztatás időszaka egyik legnagyszerűbb antikommunista ellenzéki demonstrációjának ötletét ellopni, majd meggyalázni.

Advertisement

Ezt írta többek között Deutsch. Az utóbbi mondatával arra az 1989-es Vörösmarty téri szolidaritási tüntetésre utalt, ahol a pekingi Tienanmen téri vérengzésre emlékezve piros festékkel öntötték le és maratták szét a New York-i Szabadságszobor hungarocell mását. Ez tök aranyos Deutsch Tamástól, de komolyan, a rendszerváltás nekem is életem egyik legfontosabb élménye, de szinte 100 százalékig biztos vagyok abban, hogy a bajnaista performansz szervezői közül senkinek sem jutott eszébe az az 1989-es demonstráció.

Bajnai akkor hallgatott, mint szar a fűben - fejezi be frappánsan Deutsch, ami tök furcsa annak a fényében, hogy a kormánya mostanában éppen minden eszközzel próbál nyalni a Tienanmen téri véregzők utódainak.

Share This Story

Get our newsletter