Ha sz√≥rakoztat egy olyan vide√≥, amiben egy leharcolt amerikai kosaras hatalmas szivarral hadon√°szva √∂sszef√ľgg√©stelen√ľl √©s √©rthetetlen√ľl kiab√°l egy totalit√°rius √°llamban, akkor elj√∂tt a te napod!

A CNN k√©rdezŇĎbiztosa az √Čszak-Kore√°ban Kim Dzsongun vend√©gszeretet√©t √©lvezŇĎ Dennis Rodmann√©l r√°k√©rdezett arra, hogy tud-e b√°rmit tenni az orsz√°gban fogvatartott amerikai Kenneth Bae √ľgy√©ben. Nem kellett volna.

Rodman elŇĎsz√∂r elkezd visszak√©rdezni a mŇĪsorvezetŇĎnek Bae-rŇĎl, √©s arr√≥l, hogy tudja-e, mit mŇĪvelt Bae ebben az orsz√°gban. Nem, senki sem tudja, hogy mit mŇĪvelt pontosan, √©s mi√©rt ker√ľlt egy √©szak-koreai b√∂rt√∂nbe vagy munkat√°borba. Rodman azt√°n ezen a ponton elveszti a fonalat √©s egy h√∂rg√©ssel, l√≥szerŇĪ fejr√°z√°ssal √©s √©rezhetŇĎen valami befoly√°solts√°g alatt √°ll√≥ besz√©ddel elkezd arr√≥l magyar√°zni, hogy most a mŇĪsorvezetŇĎn√©l van a mikrofon √©s √∂v√© a felelŇĎss√©g, meg hogy itt van vele t√≠z ember am√ļgy is.

Rodman tavaly j√°rt elŇĎsz√∂r √Čszak-Kore√°ban a Harlem Globetrotters k√©t tagj√°val, a l√°togat√°sr√≥l a Vice k√©sz√≠tett egy eg√©szen fantasztikus r√∂vid dokumentumfilmet, amit mindenkinek aj√°nlok. FŇĎleg azt a r√©szt, amikor az eg√©sz st√°bot elviszik egy k√∂nyvt√°r sz√°m√≠t√≥g√©pterm√©be, ahol minden g√©p foglalt, de senki sem csin√°l semmit. F√©lelmetes az eg√©sz.

A kosaras most az√©rt van az orsz√°gban, hogy levez√©nyeljen egy bar√°ts√°gos kos√°rmeccset egy √©szak-koreai √©s egy amerikai v√°logatott k√∂z√∂tt. Az elŇĎbbi csapatot Rodman maga rakta √∂ssze, aki nemr√©g ezt nyilatkozta az √©szak-koreai dikt√°torr√≥l:

Ňź a bar√°tom. Leszarom. Elmondom a vil√°gnak: ŇĎ a kibaszott bar√°tom √©s szeretem ŇĎt.

Advertisement

[Gawker]

Advertisement