V√°gjunk bele, mint Habony √Ārp√°d a lemezp√∂rget√©sbe: a vombat t√ļl√©rt√©kelt √°llat. Neh√©z volt ezt kimondanom, saj√°t magam elŇĎtt is, hiszen annak idej√©n olyan vall√°sos r√©v√ľlettel v√°rtam ŇĎket Budapestre, mint Orb√°n Viktor egy k√∂z√©pszintŇĪ k√≠nai korm√°nytisztviselŇĎt. Nem v√©letlen√ľl, hiszen addig csak f√©nyk√©pen l√°ttam vombatot, √©s fot√≥n t√©nyleg legfegyverzŇĎen cuki. K√©tperces vombatk√©p-keres√©s ut√°n az ember egy√°ltal√°n nem √©rti, hogy mi√©rt a macska lett az internet totem√°llata.

Azt√°n elj√∂n a nap, amikor az ember tal√°lkozik a maga vombatj√°val, √©s csal√≥dnia kell. Na nem nagyon, csak egy kicsit. Testk√∂zelbŇĎl is cuki persze a vombat, szŇĎr√∂s is meg k√∂v√©rk√©s is, nem is besz√©lve a r√∂vidl√°t√≥ tekintet√©rŇĎl, de √∂sszess√©g√©ben m√©giscsak olyan, mint egy muff. M√°rmint nem csaj, pina, bula, l√°ny, bŇĎr vagy bringa, hanem pr√©mbŇĎl varrott, mindk√©t v√©g√©n lyukas k√©zmeleg√≠tŇĎ ruhadarab. Lehet, hogy az a baj, hogy nincsenek arckifejez√©sei, √©n nem tudom, de az biztos, hogy szemtŇĎl szemben egy nutria is nagyobb √©lm√©nyt ny√ļjt. A vombat egyszerŇĪen t√ļl gomb√≥cszerŇĪ. √ćgy is 8/10-es a sk√°l√°n, de messze nem az a 10/10-es, ahogyan kezelni szokt√°k. R√°d√°sul most m√°r ott lakik tŇĎle nem is annyira messze a d√∂bbenetesen, sŇĎt mellbev√°g√≥an cuki f√∂ldimalac, illetve a sporszerŇĪtlen√ľl szeretetrem√©lt√≥ lajh√°ranya a k√∂lyk√©vel.

Mindezek alapj√°n ak√°r temethetn√©nk is a vombatot mint olyat, aki ugyan klasszis, de megnyerni sosem fogja a legaranyosabb √°llatok elitlig√°j√°t. Csakhogy most bej√∂tt a k√©pbe az ersz√©ny√©ben hordozott k√∂ly√∂k. Egy 8/10-es √°llat az ersz√©ny√©bŇĎl kikandik√°l√≥ kisdeddel egy√ľtt egybŇĎl 10/10-re ugrik. Nem besz√©lve arr√≥l, hogy mi lesz, ha a k√∂ly√∂k p√°r h√©ten bel√ľl elhagyja az ersz√©nyt, √©s megmutatja mag√°t a teljes, 11/10-es val√≥j√°ban. Ja, √©s amikor ebben az √©letszakasz√°ban szopik, akkor azt √°ll√≠t√≥lag √ļgy csin√°lja, hogy oda√°ll az anyja m√∂g√© √©s a fej√©t bedugja az ersz√©nybe. Ha ez igaz, akkor itt fog kiolvadni minden m√©rŇĎmŇĪszer.

Advertisement

Sz√≥val kem√©ny k√©sŇĎ tavasz el√© n√©z√ľnk, az erŇĎviszonyok alapvetŇĎen √°trendezŇĎdhetnek a cukis√°gban. Vombat, lajh√°r, f√∂ldimalac: melyik√ľk lesz az MSZP, melyik az Egy√ľtt √©s melyik a DK? Nem kis dolgok forognak kock√°n, most nem lenn√©k a pr√©mes √°llatok T√∂r√∂k G√°borja!