Olvasónk, Nemtrafikos szülei kisvárosban élő Fidesz-támogatók, akik el is gondolkoztak azon, hogy pályázzanak nemzeti dohányboltra, aztán mégsem tették, de elmesélték Nemtrafikosnak, mit is gondolnak erről a zabrálásról. Hogy miért oké, amit a kormány csinál. Íme egy klassz komment-válasz, ami többet elmond, mint egy csomó poszt:

Anyám, apám pár éve nyugdíjas, fidesz-támogatók egy kisvárosban. Tavaly amikor a dohánybiznisz felvetődött, kitalálták, hogy nekik is be kellene adni a pályázatot, a fidesz o.gy. képviselője - egyikük volt kollegája - bíztatta is őket. Sose foglalkoztak se kereskedelemmel, se dohánnyal, de bérelnek egy ma már csak raktárnak használt garázst, ami korábban üzlethelység volt, még a berendezése is megvan.

Aztán nem nagyon foglalkoztak vele, meg úgy voltak, nem akarnak már 60+ évesen vállalkozásba kezdeni, és hagyták a fenébe. Azért pár hete, amikor összefutottak a képviselővel, az megkérdezte tőlük, hogy beadták-e a pályázatot.

Amikor a hétvégén beszéltünk, és szóba került a trafikügy, nem bírtam megértetni velük, mekkora geciség, amit a kormány csinált. Azt mondják, tőlük (szüleiktől) is elvették a földeket, gépeket, állatokat az ötvenes években, és egyszer a balosok zabrálnak, egyszer a jobbosok. Szerintük ez egy ilyen játszma. Nem értik, hogy ezzel a hozzáállással Rákosiék államosítását legitimálják.

Én azért örülük, hogy kimaradtak belőle. Lehet, hogy a következő években megszednék magukat, és talán a mi életünk is könnyebb lenne, de az biztos, hogy felköpnék a levegőbe és aláállnék, ha nyertek volna. És nyertek volna, semmi kétség.