Olvas√≥nk, Nemtrafikos sz√ľlei kisv√°rosban √©lŇĎ Fidesz-t√°mogat√≥k, akik el is gondolkoztak azon, hogy p√°ly√°zzanak nemzeti doh√°nyboltra, azt√°n m√©gsem tett√©k, de elmes√©lt√©k Nemtrafikosnak, mit is gondolnak errŇĎl a zabr√°l√°sr√≥l. Hogy mi√©rt ok√©, amit a korm√°ny csin√°l. √ćme egy klassz komment-v√°lasz, ami t√∂bbet elmond, mint egy csom√≥ poszt:

Any√°m, ap√°m p√°r √©ve nyugd√≠jas, fidesz-t√°mogat√≥k egy kisv√°rosban. Tavaly amikor a doh√°nybiznisz felvetŇĎd√∂tt, kital√°lt√°k, hogy nekik is be kellene adni a p√°ly√°zatot, a fidesz o.gy. k√©pviselŇĎje - egyik√ľk volt kolleg√°ja - b√≠ztatta is ŇĎket. Sose foglalkoztak se kereskedelemmel, se doh√°nnyal, de b√©relnek egy ma m√°r csak rakt√°rnak haszn√°lt gar√°zst, ami kor√°bban √ľzlethelys√©g volt, m√©g a berendez√©se is megvan.

Azt√°n nem nagyon foglalkoztak vele, meg √ļgy voltak, nem akarnak m√°r 60+ √©vesen v√°llalkoz√°sba kezdeni, √©s hagyt√°k a fen√©be. Az√©rt p√°r hete, amikor √∂sszefutottak a k√©pviselŇĎvel, az megk√©rdezte tŇĎl√ľk, hogy beadt√°k-e a p√°ly√°zatot.

Amikor a h√©tv√©g√©n besz√©lt√ľnk, √©s sz√≥ba ker√ľlt a trafik√ľgy, nem b√≠rtam meg√©rtetni vel√ľk, mekkora gecis√©g, amit a korm√°ny csin√°lt. Azt mondj√°k, tŇĎl√ľk (sz√ľleiktŇĎl) is elvett√©k a f√∂ldeket, g√©peket, √°llatokat az √∂tvenes √©vekben, √©s egyszer a balosok zabr√°lnak, egyszer a jobbosok. Szerint√ľk ez egy ilyen j√°tszma. Nem √©rtik, hogy ezzel a hozz√°√°ll√°ssal R√°kosi√©k √°llamos√≠t√°s√°t legitim√°lj√°k.

√Čn az√©rt √∂r√ľl√ľk, hogy kimaradtak belŇĎle. Lehet, hogy a k√∂vetkezŇĎ √©vekben megszedn√©k magukat, √©s tal√°n a mi √©let√ľnk is k√∂nnyebb lenne, de az biztos, hogy felk√∂pn√©k a levegŇĎbe √©s al√°√°lln√©k, ha nyertek volna. √Čs nyertek volna, semmi k√©ts√©g.