TudjĂĄtok, mennyi idƑ alatt kopna el egy 30 km-es dugĂł, mĂ©g Ășgy is, ha egyszer csak elengednĂ©k?

Én pontosan nem, hiszen nem vagyok közlekedĂ©sszervezƑ, de hogy ez ott most HegyeshalomnĂĄl beĂĄll nagyon hosszĂș idƑre, hosszĂș-hosszĂș ĂłrĂĄkra, abban laikuskĂ©nt is egĂ©szen biztos vagyok.

Úgy sejtem, nemigen kĂ©szĂŒltek errƑl az osztrĂĄk döntĂ©srƑl – miszerint mĂĄtĂłl minden zĂĄrt rakterƱ, embercsempĂ©szĂ©sre alkalmas autĂłt tĂŒzetesen ellenƑriznek keleti hatĂĄraiknĂĄl – konkrĂ©t hatĂĄstanulmĂĄnyok, Ă©s attĂłl is tartok, hogy az idƑjĂĄrĂĄs-jelentĂ©st sem nĂ©ztĂ©k meg.

Advertisement

35 fok lesz arrafelĂ© ma is, de a 30-hoz mĂĄr Ă­gy dĂ©lelƑtt is közelĂ­tĂŒnk.

Több ĂłrĂĄt ĂĄllni, vĂĄrni, araszolni ilyen idƑben Ă©p Ă©sszel, lĂ©lekkel, testtel nem lehet. TeherautĂłban fƑkĂ©nt nem lehet, Ășgyhogy bĂĄr nem akarom az ördögöt a falra festeni – mert megjelenik! –, de azĂ©rt nagyon drukkoljunk, hogy az csempĂ©sz fĂ©rgek idejĂ©ben Ă©rtesĂŒljenek a fejlemĂ©nyekrƑl, Ă©s a lehetƑ legkevesebben szoruljanak be a Hegyeshalom, Sopron Ă©s KĂłphĂĄza elƑtti sorokba.

Advertisement

Johanna Mikl-Leitner osztrĂĄk belĂŒgyminiszter az MTI hĂ­re szerint vasĂĄrnap jelentette be, hogy Ausztria megszigorĂ­totta a fellĂ©pĂ©st az embercsempĂ©szek ellen. Azt mondta, tudjĂĄk, hogy az intĂ©zkedĂ©s fennakadĂĄsokat idĂ©zhet elƑ a közĂști forgalomban, de “az emberĂ©letek megmentĂ©se Ă©s az embercsempĂ©szek elleni hatĂ©kony fellĂ©pĂ©s Ă©rdekĂ©ben” el kell viselni az ilyen ideiglenes közlekedĂ©si nehĂ©zsĂ©geket.

Ne menjetek ma arra. Ha nem vagytok embercsempészek, akkor se.