This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

David Beckham vajon át tudná rúgni a labdát Budáról Pestre?

Illustration for article titled David Beckham vajon át tudná rúgni a labdát Budáról Pestre?

Valószínűleg sose fogjuk megtudni, de a válasz sajnos az, hogy nem. Pedig az évtized bulija lett volna, ha megpróbálja. Helyette marad a toronyugrás a Dunán, vagy most a kazanyi folyón.

Advertisement

Amikor még az Origo szerkesztősége az amúgy minden szempontból borzalmas Infoparkban volt, naponta utaztam az egyik legkirályabb villamosjárattal, a 18-assal, amely a Döbrentei tér és a Gellért tér közötti szakaszon közvetlenül a Duna mellett halad.

Az egyik ilyen villamosúton ütött szöget a fejembe a kérdés, ahogy a Dunát nézegettem: a pesti rakpart nem tűnt olyan őrülten távolinak, és ha én mondjuk nem is tudnék átrúgni egy focilabdát odáig, talán van profi focista, aki képes rá. Ki kéne próbálni!

Advertisement

Egyszer aztán a velencei strandon fel is vetettem ezt néhány havernak, akik között újságíró és reklámszakember is akadt, és felkarolták a projektet. A Riverkick fantázianévre hallgató versenyben híresen nagyot rúgó futballisták vettek volna részt Beckhamtől Roberto Carlosig, őrült nagy show keretében, és garantáltan kevesebb gondot okozott volna a lakosságnak a Red Bull Air Race-nél.

Mondjuk a reklám nem pont ezt sugallta volna, hiszen természetesen erre is megvolt az ötlet: a videón egy idős házaspár szépen berendezett, belvárosi lakása lett volna látható, amint éppen ebédhez készülődnek, amikor nagy robajjal betöri az ablakot egy labda, David Beckham pedig bocsánatkérő mozdulattal behúzta volna a nyakát a Rudas fürdő előtt.

Advertisement

Az egész lelkesedés addig tartott, amíg meg nem néztem másnap, hogy ténylegesen milyen széles is a Duna az Erzsébet-hídnál (majdnem 300 méter). Vagy akár a Lánchídnál. De még a Margitszigetnél sem sokkal jobb. Hát ekkorát valószínűleg Beckham vagy Roberto Carlos se tudna rúgni, úgyhogy a projektet szomorúan lefújtuk. Pedig ránézésre tényleg nem tűnt ennyinek. :(

Illustration for article titled David Beckham vajon át tudná rúgni a labdát Budáról Pestre?
Advertisement

Hogy ez miről jutott most eszembe? Arról, hogy mások bezzeg tudják kreatívan hasznosítani a Dunát: a 2017-es budapesti vizes vébén ugyanis lehet, hogy a mostani kazanyi megoldáshoz hasonlóan egy, a folyóra épített ideiglenes medencében rendezik majd a toronyugrást. A medencében természetesen nem a Duna zavaros-mocskos vize lesz, a háttérben meg ott lesz a Lánchíd, sőt, Gyárfás Tamás szerint az is felmerült, hogy egyenesen a hídról ugranának a versenyzők, de ez inkább fantazmagóriának tűnik elsőre.

Mindenesetre néztem ma és tegnap is ebéd közben egy kis toronyugrást Kazanyból, és fel se tűnt, hogy egy folyón van a medence, de az igen, hogy a vízbe csapódó versenyzőket egyből három búvár húzza ki, ilyet régen, amikor még rendszeresen néztem sportközvetítéseket, nem emlékszem, hogy láttam volna. Eredetileg ennek néztem utána, de így került elém a cikk a Lánchídról, ami biztos nem mindenkinek újdonság, de én már attól is rosszul vagyok, ha leírva látom, hogy “vizes vébé”.

Advertisement

Viszont ahogy a női toronyugrók mindenki ugrásánál ugyanúgy örültek, mint a sajátjaiknak, rá kellett ébredjek, hogy valószínűleg a többség akkor is ezeket a kedves és jó alakú lányokat nézné inkább a Dunán, ha az csak 100 méter széles lenne, és nem pár kiöregedett, alkartetkós futballistát.

(Viszont Ingolstadtnál csak 102 méter széles a Duna, szóval ha ott valaki megcsinálná a Riverkicket nélkülem, okvetlenül szóljatok!!!)

Advertisement

Fotók: AP Images

Share This Story

Get our newsletter