Illustration for article titled Dárdai Pál lett a nagy Hertha edzője is

Kirúgták az eddigit, ideiglenesen Dárdait ültették a kispadra.

Amikor a Cink nemrég meginterjúvolta a magyar szövetségi kapitányt, a beszélgetés vége felé szóba került a klubedzői karrierje is:

– Voltak időszakok a világ futballjában, amikor nemcsak magyar játékosok, magyar edzők is komoly nemzetközi karriert csináltak. Évtizedek óta nincsenek ilyenek. Mit gondolsz erről?

– Az élethez szerencse is kell. Magyarként nagyon nehéz.

– Jó, de te tiszteletbeli német vagy.

– Lehet, hogy kapok majd egy sanszot, és azzal majd élni kell. De nem akarok még nemzetközi karrierről beszélni. Lépésről lépésre kell haladni, mindig a következő elérhető célt kell kitűzni. Akkor is, ha ez a szövetségi kapitányság most borította a sorrendet.

Advertisement

A pillanat hamarabb jött el, mint akár Dárdai is hitte volna, a klubja ugyanis a tegnapi hazai vereség után ma kirúgta Jos Luhukayt, és a Hertha egyik korosztályos ificsapatát edző magyart rakta ideiglenesen a helyére. Az ilyen beugrások tízből kilencszer egy-három meccs erejéig tartanak, nagynéha viszont megesik, hogy pár jó eredmény után a beugró – aki jellemzően a klubhoz régóta kötődő figura – maradhat az idény végéig, vagy akár tovább is.

Miközben egy-egy magyar focista még manapság is előfordul az öt európai topliga valamelyikében, magyar edző időtlen idők óta nem szerepelt jegyzett bajnokságban, beugróként sem. Igaz az is, hogy edzőből kevesebbre van szükség.

Advertisement

Az MLSZ gratulált Dárdainak. Pedig ha véletlenül megragadna a nagycsapat edzői székében, nyilván átgondolná a párhuzamos kapitánykodást, hiszen egy Bundesliga-csapatot edzeni összehasonlíthatatlanul nagyobb szakmai presztízst és elfoglaltságot jelent.

Share This Story

Get our newsletter