"Ma reggelre egy bagoly √©rkezett hozz√°nk √©s most a forg√≥ajt√≥ felett √ľld√∂g√©l √©ppen" - kezdŇĎdik az SZTE Tanulm√°nyi √©s Inform√°ci√≥s K√∂zpontj√°nak dr√°mai facebookos bejelent√©se.

Pomp√°s, k√ľl√∂n√∂sen nagy tollf√ľlŇĪ erdei f√ľlesbagolyr√≥l van sz√≥, n√°lunk is ilyen f√©szkel a kertben. MielŇĎtt k√∂zelrŇĎl megismerkedtem volna a bagolyokkal, az √≥kori g√∂r√∂g√∂kh√∂z hasonl√≥an irt√≥ sokat k√©pzeltem az intelligenci√°jukr√≥l. K√∂zelebbi ismerets√©g alapj√°n azt kell mondjam, a f√ľlegbagoly a mad√°rvil√°g macsk√°ja. Nem m√°szik mondjuk be minden zacsk√≥ba √©s dobozba √©s nem esik le az √°gr√≥l. Cser√©be csod√°latram√©lt√≥ neszteles√©ggel, tollas lopakod√≥k√©nt tud r√∂p√ľlni, hogy amint lesz√°llt a fa√°gra, olyan hangokat adjon, mintha egy nagyon ber√ļgott r√∂gbicsapat tagjai esn√©nek-keln√©nek egy s√≠pol√≥ gumi√°llatokkal teli √∂lt√∂zŇĎben. 120 decibeles hangerŇĎvel.

A term√©szetv√©delmi szakemberek azt mondt√°k az egyetemnek, hogy a bagoly a viharban t√©vedhetett el, √©s amint megsz√°rad, tov√°bbrep√ľl. EgyelŇĎre biztons√°giak figyelik, ha megmozdul, jelentek.