Csúnyán beszopta a HVG a híres amerikai viccoldalt

Illustration for article titled Csúnyán beszopta a HVG a híres amerikai viccoldalt

Tök komoly hírként lehozták, hogy Bill Gates újra munkába állt a Microsoftnál, de képtelen volt feltelepíteni a Windows 8-at, még az új vezérigazgató segítségével is. Így már nem furcsa a bajai videó esete sem. Az álhír ráadásul háromhetes.

Advertisement

A sajtójkedvelő közvélemény izgatottan várja az első Hírcsárda-átvételt a hvg.hu-n. Nem késhet sokáig, mert ma komolyan ismertetnek egy posztot a Borowitz Reportból, ami a híres New Yorker híres álhírblogja. Mármint ugye annak híres, aki olvas New Yorkert. Az újságírásban fontos a hit, mert az ember különben állandóan csak átverésre gyanakodna, és a végén begolyózna. És ki ne akarna hinni egy ilyen hír igazságtartalmában? Főleg, hogy Bill Gates állítólag azért akart Windowst telepíteni, hogy egy fideszes csalást leleplező videót nézzen meg a gépén!

Bár már nem a legfrissebbek, ügyes tálalással a hvg.hu elsüthetné ezt a bréking BR-hírt arról, hogy mit mondott Putyin az oroszok hokiveresége után, vagy ezt a leleplezést arról, hogy mégis van pénze az arizonai buziknak.

Advertisement

A Bill Gates-es álhír átvétele azért is különös, mert az eredeti poszt irtó régi, február 5-ei, és Andy Borowitz azóta egy rakás, ennél viccesebb dolgot is írt, például az előző bekezdésben említetteket.

Share This Story

Get our newsletter