Láncszemekkel tartják egymást a lefűrészelt fejű kulcsok Farkas Dániel találmányán, a TIK minimálkulcstartón, melynek gyártására most gyűjt pénzt a Kickstarteren. Én voltam az egyik bétatesztelő, elég jól működik.

Farkas régóta foglalkozik biciklis dolgokkal és általános fúrás-faragással, néhány évvel ezelőtt például az ürömi M55-nek dolgozott, hibridhajtású robotbiciklit árultak nagyon gazdag embereknek.

A legújabb ötlete onnan jött, hogy a kulcsok tömegének nagy része az ajtónyitás szempontjából ballaszt, arra van csak, hogy meg tudjuk fogni az érdemi részt. De mivel úgyis van több kulcsunk, mi lenne, ha a többi lenne az épp használt kulcs feje? Thin Is Key (TIK) lett a több hónapnyi kísérletezéssel kidolgozott végeredmény neve, amelyre Farkas most a Kickstarteren gyűjt pénzt.

Még csak két napja pörög a projekt oldala, de a gyártáshoz szükséges 23 ezer dollárból már több mint négyezer összegyűlt. Akár egy dollárral is be lehet szállni, de érdemes egy kicsit többel, mert akkor már saját kulcstartót is kapunk.

Advertisement

Disclaimer: Farkas Dániel a barátom, én voltam a termék tesztelőinek egyike. Ez azt jelentette, hogy ingyen készített nekem egy kulcstartót, amit használtam, majd elmondtam a nyűgjeimet. Az utolsó változat tökéletes lett, nagyon jól működik, nagyon szeretem, soha nem szeretnék többé karikára fűzni fejes kulcsokat. A projekt anyagi sikerében nem vagyok érintett.