Illustration for article titled Csodakulcstartó bicikliláncból – és ez egy magyar találmány

Láncszemekkel tartják egymást a lefűrészelt fejű kulcsok Farkas Dániel találmányán, a TIK minimálkulcstartón, melynek gyártására most gyűjt pénzt a Kickstarteren. Én voltam az egyik bétatesztelő, elég jól működik.

Advertisement

Farkas régóta foglalkozik biciklis dolgokkal és általános fúrás-faragással, néhány évvel ezelőtt például az ürömi M55-nek dolgozott, hibridhajtású robotbiciklit árultak nagyon gazdag embereknek.

A legújabb ötlete onnan jött, hogy a kulcsok tömegének nagy része az ajtónyitás szempontjából ballaszt, arra van csak, hogy meg tudjuk fogni az érdemi részt. De mivel úgyis van több kulcsunk, mi lenne, ha a többi lenne az épp használt kulcs feje? Thin Is Key (TIK) lett a több hónapnyi kísérletezéssel kidolgozott végeredmény neve, amelyre Farkas most a Kickstarteren gyűjt pénzt.

Advertisement

Még csak két napja pörög a projekt oldala, de a gyártáshoz szükséges 23 ezer dollárból már több mint négyezer összegyűlt. Akár egy dollárral is be lehet szállni, de érdemes egy kicsit többel, mert akkor már saját kulcstartót is kapunk.

Disclaimer: Farkas Dániel a barátom, én voltam a termék tesztelőinek egyike. Ez azt jelentette, hogy ingyen készített nekem egy kulcstartót, amit használtam, majd elmondtam a nyűgjeimet. Az utolsó változat tökéletes lett, nagyon jól működik, nagyon szeretem, soha nem szeretnék többé karikára fűzni fejes kulcsokat. A projekt anyagi sikerében nem vagyok érintett.

Share This Story

Get our newsletter