Bodzsár Márk filmjében fröcsög a vér, gyilkolnak a mentősök, lobognak a nagy csöcsök és győz a fekete humor. Az Isteni műszakot október 26-án mutatják be a mozik, de én most rögtön szeretném látni.

Advertisement

Az 1992-ben játszódó Isteni műszak három mentősről szól, akik azt a visszautasíthatatlan ajánlatot kapják, hogy extra pénz üti a markukat, ha hullákat szállítanak egy temetkezési vállalkozónak. Az egyik mentős (Ötvös András) a balkáni háborúból menekült Budapestre és közben megpróbálja megszöktetni Horvátországban maradt szerelmét.

Illustration for article titled Csöcsökkel és vérrel rúgja be az ajtót az ősz magyar filmje (16+)
Advertisement

Az előzetes nekem kicsit döcögősen indult, aztán amikor kiderül, hogy tényleg miben ügyködnek a mentősök, onnantól ötösbe váltott és nem bírtam nem nézni. Az Origo nem is igazán tudja hasonlítani más magyar filmhez, talán a Kontrollhoz vagy A nyomozóhoz lehet egy kicsit, de az előbbinél sokkal földhözragadtabb, a másodikhoz képest pedig sokkal sötétebb.

Bodzsár Márktól én csak egy dolgot láttam korábban, az pedig az m1 Hajónapló című sorozatában forgatott Levegőt venni volt, ami ennél kevésbé sikerült profibbra, viszont úgy tudta hozni az Amerikai pszichó hangulatát, hogy kifejezetten meglepődtem

Advertisement

A Magyar Nemzeti Filmalap 205 millió forintot vágott hozzá az Isteni műszakhoz, a film összköltségvetése 305 millió forint.

[Origo]

Share This Story

Get our newsletter