A McDonald's Magyarorsz√°gi √Čtterem H√°l√≥zat megt√©vesztette a fogyaszt√≥kat a csirkemell cs√≠kjaival.

A GVH k√∂zlem√©nye szerint egyr√©szt nem kiz√°r√≥lag csirkeh√ļs volt a csirkemell cs√≠koknak nevezett kaj√°ban, m√°sr√©szt meg p√©ld√°ul dar√°lt√°k, feldolgozt√°k √©s p√°colt√°k is ŇĎket, nem csak pan√≠rozt√°k, ahogy az ember a rekl√°mokb√≥l gondoln√°.

Itt a GVH közlemény lényege:

Az √°tlagos fogyaszt√≥ sz√°m√°ra a t√°j√©koztat√°sokb√≥l √≠gy nem der√ľlhetett ki, hogy a grillk√©nt, illetve grillezettk√©nt megjel√∂lt csirk√©t, illetve csirkeh√ļst tartalmaz√≥ term√©keket, ezek pan√≠rozott v√°ltozatait, valamint a csirkemell cs√≠kok elnevez√©sŇĪ term√©kek alapanyagai nem puszt√°n csirkeh√ļst (hanem pl. dar√°lt bŇĎrt) tartalmaznak, illetve olyan technol√≥gi√°n, √°talak√≠t√°son (pl. dar√°l√°s, felbont√°s, p√°col√°s, form√°z√°s) esnek √°t, amelyek hat√°ssal vannak a h√ļs√°llom√°nyra. A GVH meg√°llap√≠totta, hogy a rekl√°mokban megjelenŇĎ sz√∂vegek √©s k√ľl√∂n√∂sen a k√©pi megjelen√≠t√©sek alapj√°n a fogyaszt√≥ azt gondolhatta, hogy a bŇĎr n√©lk√ľli csirkeh√ļsb√≥l k√©sz√ľlt term√©kek grillez√©sen, illetve pan√≠roz√°son k√≠v√ľl nem estek √°t m√°s feldolgoz√°son.

A McDonald's a fenti magatartásával fogyasztók megtévesztésére alkalmas kereskedelmi gyakorlatot folytatott, ezért a GVH 15.000.000 Ft bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást.

Advertisement

Kép: Facebook