Csintalan: Habony terrorizálja Orbán környezetét

Illustration for article titled Csintalan: Habony terrorizálja Orbán környezetét

De van jobb is. A simicskista Lánchíd rádió műsorvezetője szerint S. Lajos médiabirodalma egy “pénzdaráló” és a főnök abba dobálja a vagyonát.

Advertisement

A MSZP-sből lett szókimondó jobbos Csintalan Sándor a Heti Válasznak adott címlapos interjút. Ezek voltak a kulcsállításai:

  • Lázár János “bunkó”: “Azt mondja egy hölgynek, hogy biztos azért foglalkozik annyit a személyével, mert tetszik neki, neki viszont őróla eszébe se jutott ilyesmi. Hogy lehet ilyet mondani?”
  • “Én még nem láttam olyan zavarodottnak a miniszterelnökömet, mint amikor róla beszélt, pedig toronymagasan ő a legtehetségesebb politikus az egész mezőnyben. (…) De hogy fog a környezetében dolgozó néhány tucat ember szemébe nézni, akik pontosan tudják, hogy amit mond, nem igaz? Ők naponta megélik a Habony-féle terrorizmust, Habony jelenlétét, Habony hatalmát.”
  • “Úgyhogy a miniszterelnök helyében nem azon törtem volna a fejem, hogy csináljak egy gyakorlatilag nézhetelen állami médiát.”
  • “A tartalomban a megrendelő szándéka érvényesül: egy virtuális valóságot kell felépíteni. Egy olyan Magyarországot, ami nem létezik. Ez legutóbb az MSZMP KB agitprop osztályának lehetett a célkitűzése a hetvenes években. A nyolcvanas években már nem. Akkor már szofisztikáltabb volt a megközelítés: rájöttek, hogy a lebutított propagandaüzeneteket nem zabálja a nép. És akkor még nem volt internet!”
  • “Vitákban nem vesznek részt, menekülnek a kérdések elől. Mindez a kommunikációs készségeikre is rossz határssal van, hiszen az ember abban jó, amit gyakorol.”
  • “Ha Simicska Lajos bocsánatot kérne Orbán Viktortól, Rogán Antal szerint lehetner szó a bojkott feloldásáról. Ön megtenné ezt a gesztust? A felvetés is jelzi: számára elképzelhetetlen, hogy a média ne legyen kézivezérelt.”
  • “Ha (Simicskát) csak az önző pénzügyi érdekei vezérelnék, egy ilyen balhé után fogja, magát, összecsomagol, és a pénzével elvonul a világtól. Ehelyett egy pénzdarálóba szórja a vagyonát.”

Share This Story

Get our newsletter