This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Csehország a legbulisabb ország a világon, mi 21.-ek vagyunk

Illustration for article titled ​Csehország a legbulisabb ország a világon, mi 21.-ek vagyunk

A Blooomberg az alkohol-, drog-, és cigarettafogyasztás, illetve a szerencsejátékok népszerűsége alapján csinálja meg minden évben a legromlottabbak toplistáját.

Advertisement

Magyarország romlottságban rosszabbul teljesít. 2012-ben még a világ 19. leghedonistább országa voltunk, idénre kettőt visszaestünk. A Blooomberg nem vicceli el a feladatot. Külön rangsort csinálnak minden kategóriában az egy főre eső fogyasztás, az elterjedtség, illetve az elköltött pénz alapján, a drogoknál ráadásul külön alkategóriákkal a legnépszerűbb kábítószertípusoknak, aztán összesítik az eredményeket, Overall Vice Index néven.

Magyarországnak tavaly egy dobogós helye volt, piálásban voltunk szoros másodikok az összetett bajnok csehek mögött, idén visszaestünk hatodiknak. Alig ittunk kevesebbet, fejenként két felesnyi tömény szesszel, inkább a többiek húztak bele. A fehéroroszok például meghökkentő, 3 literes javulással ültek fel a részegtrónra.

Advertisement

Cigizésben a bolgárok az urak, drogozásban az amerikaiak, szerencsejáték-veszteségben a Fülöp-szigetekiek.

Mi iváson kívül semmilyen feslett dologban nem vagyunk világszínvonaluak, a csehek viszont igen, így a megbízható, magas szintű önpusztításuknak hála megint simán vitték el a koronát. Az összestett listát nézve büszkék lehetünk, Kelet-Európa ugyanis vetélytárs nélkül a világ leghedonistább régiója, a top 10-ból csak a harmadik Ausztrália és a hatodik Spanyolország nem sorolható egy szélesebben értelmezett Kelet-Európához, de Görögország nélkül is megvan a 7/10.

Advertisement

Arról, hogy a csehek miért ekkora bulikirályok, illetve a részletes drogstatisztikákról Csehszlovák Kémnél olvashattok a Dotohón.

Share This Story

Get our newsletter