A Blooomberg az alkohol-, drog-, √©s cigarettafogyaszt√°s, illetve a szerencsej√°t√©kok n√©pszerŇĪs√©ge alapj√°n csin√°lja meg minden √©vben a legromlottabbak toplist√°j√°t.

Magyarorsz√°g romlotts√°gban rosszabbul teljes√≠t. 2012-ben m√©g a vil√°g 19. leghedonist√°bb orsz√°ga voltunk, id√©nre kettŇĎt visszaest√ľnk. A Blooomberg nem vicceli el a feladatot. K√ľl√∂n rangsort csin√°lnak minden kateg√≥ri√°ban az egy fŇĎre esŇĎ fogyaszt√°s, az elterjedts√©g, illetve az elk√∂lt√∂tt p√©nz alapj√°n, a drogokn√°l r√°ad√°sul k√ľl√∂n alkateg√≥ri√°kkal a legn√©pszerŇĪbb k√°b√≠t√≥szert√≠pusoknak, azt√°n √∂sszes√≠tik az eredm√©nyeket, Overall Vice Index n√©ven.

Magyarorsz√°gnak tavaly egy dobog√≥s helye volt, pi√°l√°sban voltunk szoros m√°sodikok az √∂sszetett bajnok csehek m√∂g√∂tt, id√©n visszaest√ľnk hatodiknak. Alig ittunk kevesebbet, fejenk√©nt k√©t felesnyi t√∂m√©ny szesszel, ink√°bb a t√∂bbiek h√ļztak bele. A feh√©roroszok p√©ld√°ul megh√∂kkentŇĎ, 3 literes javul√°ssal √ľltek fel a r√©szegtr√≥nra.

Cigiz√©sben a bolg√°rok az urak, drogoz√°sban az amerikaiak, szerencsej√°t√©k-vesztes√©gben a F√ľl√∂p-szigetekiek.

Mi iv√°son k√≠v√ľl semmilyen feslett dologban nem vagyunk vil√°gsz√≠nvonaluak, a csehek viszont igen, √≠gy a megb√≠zhat√≥, magas szintŇĪ √∂npuszt√≠t√°suknak h√°la megint sim√°n vitt√©k el a koron√°t. Az √∂sszestett list√°t n√©zve b√ľszk√©k lehet√ľnk, Kelet-Eur√≥pa ugyanis vet√©lyt√°rs n√©lk√ľl a vil√°g leghedonist√°bb r√©gi√≥ja, a top 10-b√≥l csak a harmadik Ausztr√°lia √©s a hatodik Spanyolorsz√°g nem sorolhat√≥ egy sz√©lesebben √©rtelmezett Kelet-Eur√≥p√°hoz, de G√∂r√∂gorsz√°g n√©lk√ľl is megvan a 7/10.

Advertisement

Arról, hogy a csehek miért ekkora bulikirályok, illetve a részletes drogstatisztikákról Csehszlovák Kémnél olvashattok a Dotohón.