Csecsenföld népművésze lett Baráti Kristóf

Egy újabb érdekes hír tőlünk keletre fekvő világokból: Ramzan Kadirov csecsen elnök magas kitüntetéssel kedveskedett a magyar hegedűművésznek, azután, hogy egy grozniji jótékonysági koncerten Bachot és Vivaldit játszott a köztársaság állami szimfonikus zenekarával.

Advertisement

Hogy a 35 éves szupertehetség hogy került oda, arra nem térnek ki az orosz hírforrások, azt viszont megemlítik, hogy eddig kétszer hegedűlt Oroszországban, közte 2010-ben Moszkvában megnyerte a Paganiniről elnevezett nemzetközi versenyt.

Baráti Kristóf 1979-ben született, amennyire én értek ehhez (nagyon-nagyon picit), tényleg komoly arc (nem egy Edvin Marton, na, az egy mondatban említésért is elnézést kérek), rendszeresen játszik a Nemzeti Filharmonikusokkal és a Budapesti Fesztválzenekarral, és fiatal kora ellenére már megkapta a Liszt- és a Kossuth-díjat is.

Advertisement

Ramzan Kadirov is komoly arc, tudjátok, ő az az ember, aki apja halála (a papát, Ahmadot egy katonai díszszemlén robbantották fel többedmagával 2004-ben) után konszolidálta Csecsenföldet, vérrel és verejtékkel, tűzzel és vassal.

Share This Story

Get our newsletter