Az ut√≥bbi p√°r √©v egyre pokolibb k√≠nai l√©gszennyez√©se √°tvitte a S√°rga-tengert √©s Sz√∂ult is bebor√≠totta. D√©l-Korea v√°lasza? Diszn√≥h√ļst kell zab√°lni. M√©g t√∂bb diszn√≥h√ļst.

A d√©l-koreaiak eleve rengeteg diszn√≥h√ļst zab√°lnak, √ļgyhogy nem tudom, hogy a nap melyik, eddig nem diszn√≥h√ļs-zab√°l√°ssal t√∂lt√∂tt szak√°ban tudtak idŇĎt szak√≠tani m√©g t√∂bb diszn√≥h√ļs zab√°l√°s√°ra, de a South China Morning Post besz√°mol√≥ja szerint pont ez t√∂rt√©nt ‚Äď december elsŇĎ het√©ben 32%-kal t√∂bb diszn√≥h√ļs fogyott D√©l-Kore√°ban. A koreai konyh√°ban minden √©telhez kapcsol√≥dik valami magyar√°zat, hogy mi√©rt eg√©szs√©ges √©s j√≥, a diszn√≥h√ļshoz az a duma, hogy a benne tal√°lhat√≥ tel√≠tetlen zs√≠rsavak seg√≠tenek megk√∂tni a f√©lsziget f√∂l√© sodr√≥dott k√≠nai dzsuv√°ban az arz√©nt √©s az √≥lmot. Szeg√©ny diszn√≥h√ļs term√©szetesen nem tud ilyet.

Az egy√©bk√©nt nagyon finom koreai diszn√≥k z√∂me szamgjopszalk√©nt v√©gzi, ez vastag szeletekre v√°gott, az asztaln√°l megs√ľt√∂tt cs√°sz√°rh√ļs, amit fokhagym√°val, csilis-sz√≥jababos sz√≥sszal √©s kimcsivel kell sal√°talevelekbe tekerni √©s megenni, valahogy √≠gy:

A szerzŇĎ felv√©telei