Csapásokat adunk, csapásokat kapunk. Gattuso lehet a Videoton edzője

Előbb az terjedt el, hogy a Milan szerény edzői múltra támaszkodó egykori szuper 8-asa kispesti szerződéskötés érdekében érkezett Magyarországra, de ennél állítólag izgalmasabb a helyzet: azt írja a sporsajtó, hogy Gennaro Gattuso hajlik aláírni két évet a Videotonnál.

Advertisement

Ez szerintem elsősorban azért érdekes, mert – egyiküket sem szeretném megbántani, de – az olasz futballista kísértetiesen emlékeztet engem a magyar miniszterelnökre. Semmi dribli és finesz, csak előre, mindenen át. Nem véletlen, ugye, hogy kapásból csak olyan tribute videókat lehet találni róla az interneten, amilyenből egyet ide is beillesztettem ügyesen.

Az ilyet nevezik csupaszív játékosnak lelki alkat szempontjából napjainkban. Na jó, érzékelem a különbségeket is, nem emlélszem, hogy Gattuso különösebben sunyi vagy ravaszdi lett volna, de hogy a cél nála is szentesítette azt eszközt, azt, remélem, nem vitatjátok, még akkor sem, ha nálam sokkal nagyobb szakértői vagytok az olasz futballnak.

Advertisement

Egy csupaszív játékos pedig milyen lehet edzőnek? Csupaszív. Mire van szüksége a magyar futballnak? Mármint lélegeztetőgépeken milliárdos stadionokon kívül? Csupaszívségre. Van kérdés? Nincs kérdés.

Share This Story

Get our newsletter