Csányi Sándor beszólt Kocsis Máténak és Deutsch Tamásnak is

Csányi az MLSZ központjában tart sajtótájékoztatót. Értékelte a szövetség munkáját, aztán nekiment néhány fideszesnek.

Mi sajnos nem vagyunk ott az MLSZ-székházban, az Index és az Origo munkatársai viszont nyomják a percről percrét, ami nemrég egészen érdekes fordulatot vett, mert Csányi Sándor egyszerűen beszólt Kocsis Máténak és Deutsch Tamásnak, amiért a szövetség munkáját kritizálták. Kocsisról például ezt mondta az Origo szerint:

A másik ilyen politikus barátom, akiről beszélnem kell, Kocsis Máté, a 8. kerület polgármestere. Ez az a kerület, ahol a rendszerváltás előtt hat pálya volt, és azóta ebből lett négy. Ez az a kerület, amelyik sose adott be pályázatot pályaépítésre vagy felújításra. Egy ilyen ember nekem ne beszéljen a fociról. Mint a Fidesz szóvivője annyi más területen tud hazudni.

Advertisement

PWN! Deutschot állítólag nem nevezte nevén, csak Twitterhuszárnak hívta, de mindenki, aki valaha internetezett Magyarországon, az pontosan tudja, hogy ez nem Angeldayt jelenti. Deutschnak ezt üzente Csányi az Index szerint:

Olyan mélyen nem tartunk, hogy a megjegyzéseit kommentáljam, de tanácsot tudnék adni. Az a stadionbeléptetőnek álcázott síkapu, amit megvásároltak, még mindig ott pihen a raktárakban. Azzal tenne igazán jót a magyar sportnak, ha ezt eladná. És ha hallgatna. Megjegyzem, komolyan vettem a kritikáját. miután ilyen tapasztalatai vannak az utánpótlásban a pénzek felhasználásával, komolyabban fogják ellenőrizni. A képviselő úr csak egy klubnál szerezte a tapasztalait.

Megkapta a magáét Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere is, aki gyakran támadta az MLSZ-t a beléptetőkapuk miatt:

Hogy hívják ezt a polgármestert? Ja, Wintermantel. Ő minden stadion és meccs előtt ordibál. Nézzen jobban utána a tényeknek, ez nem politika, ez futball.

Advertisement

Kocsis Máté múlt hét pénteken fakadt ki, amikor azt írta Facebookjára, hogy, idézem "Gyalázat, szégyen, szánalom! Egervárinál nem szabad megállni...". Deutsch Tamás pedig a ezt írta, részlet:

Az MLSZ, annak elnöke és főtitkára az, akik módszeresen elhardálják a magyar labdarúgás fejlesztésére rendelkezésre álló lehetőségeket. Eszméletlen méretű és eszméletlen költséget jelentő bürokráciát építettek ki (olyan lassú, körülményes és dilettáns az apparátus, mint a Guzmics-Devecseri védő páros). Az MLSZ, annak elnöke és főtitkára időt és energiát nem kímélve azzal foglalatoskodik, hogyan basáskodjon az ultra szurkolókkal, miközben kézen-közön, átláthatatlanul osztogatják el az utánpótlás akadémiák fejlesztésére biztosított költségvetési forrásokat.

Advertisement

Csányi Sándor azóta már abbahagyta a mondanivalóját, és jött utána Nyilasi Tibor, aki az utánpótlás fontosságát szajkózta, de azt hiszem senki nem lesz kíváncsi a többiek mondanivalójára ezek után.

Fotó: mlsz.hu

Share This Story

Get our newsletter