Cs√°nyi az MLSZ k√∂zpontj√°ban tart sajt√≥t√°j√©koztat√≥t. √Črt√©kelte a sz√∂vets√©g munk√°j√°t, azt√°n nekiment n√©h√°ny fideszesnek.

Mi sajnos nem vagyunk ott az MLSZ-sz√©kh√°zban, az Index √©s az Origo munkat√°rsai viszont nyomj√°k a percrŇĎl percr√©t, ami nemr√©g eg√©szen √©rdekes fordulatot vett, mert Cs√°nyi S√°ndor egyszerŇĪen besz√≥lt Kocsis M√°t√©nak √©s Deutsch Tam√°snak, ami√©rt a sz√∂vets√©g munk√°j√°t kritiz√°lt√°k. Kocsisr√≥l p√©ld√°ul ezt mondta az Origo szerint:

A m√°sik ilyen politikus bar√°tom, akirŇĎl besz√©lnem kell, Kocsis M√°t√©, a 8. ker√ľlet polg√°rmestere. Ez az a ker√ľlet, ahol a rendszerv√°lt√°s elŇĎtt hat p√°lya volt, √©s az√≥ta ebbŇĎl lett n√©gy. Ez az a ker√ľlet, amelyik sose adott be p√°ly√°zatot p√°lya√©p√≠t√©sre vagy fel√ļj√≠t√°sra. Egy ilyen ember nekem ne besz√©ljen a focir√≥l. Mint a Fidesz sz√≥vivŇĎje annyi m√°s ter√ľleten tud hazudni.

Advertisement

PWN! Deutschot √°ll√≠t√≥lag nem nevezte nev√©n, csak Twitterhusz√°rnak h√≠vta, de mindenki, aki valaha internetezett Magyarorsz√°gon, az pontosan tudja, hogy ez nem Angeldayt jelenti. Deutschnak ezt √ľzente Cs√°nyi az Index szerint:

Olyan m√©lyen nem tartunk, hogy a megjegyz√©seit komment√°ljam, de tan√°csot tudn√©k adni. Az a stadionbel√©ptetŇĎnek √°lc√°zott s√≠kapu, amit megv√°s√°roltak, m√©g mindig ott pihen a rakt√°rakban. Azzal tenne igaz√°n j√≥t a magyar sportnak, ha ezt eladn√°. √Čs ha hallgatna. Megjegyzem, komolyan vettem a kritik√°j√°t. miut√°n ilyen tapasztalatai vannak az ut√°np√≥tl√°sban a p√©nzek felhaszn√°l√°s√°val, komolyabban fogj√°k ellenŇĎrizni. A k√©pviselŇĎ √ļr csak egy klubn√°l szerezte a tapasztalait.

Megkapta a mag√°√©t Wintermantel Zsolt, √öjpest polg√°rmestere is, aki gyakran t√°madta az MLSZ-t a bel√©ptetŇĎkapuk miatt:

Hogy h√≠vj√°k ezt a polg√°rmestert? Ja, Wintermantel. Ňź minden stadion √©s meccs elŇĎtt ordib√°l. N√©zzen jobban ut√°na a t√©nyeknek, ez nem politika, ez futball.

Advertisement

Kocsis M√°t√© m√ļlt h√©t p√©nteken fakadt ki, amikor azt √≠rta Facebookj√°ra, hogy, id√©zem "Gyal√°zat, sz√©gyen, sz√°nalom! Egerv√°rin√°l nem szabad meg√°llni...". Deutsch Tam√°s pedig a ezt √≠rta, r√©szlet:

Az MLSZ, annak eln√∂ke √©s fŇĎtitk√°ra az, akik m√≥dszeresen elhard√°lj√°k a magyar labdar√ļg√°s fejleszt√©s√©re rendelkez√©sre √°ll√≥ lehetŇĎs√©geket. Eszm√©letlen m√©retŇĪ √©s eszm√©letlen k√∂lts√©get jelentŇĎ b√ľrokr√°ci√°t √©p√≠tettek ki (olyan lass√ļ, k√∂r√ľlm√©nyes √©s dilett√°ns az appar√°tus, mint a Guzmics-Devecseri v√©dŇĎ p√°ros). Az MLSZ, annak eln√∂ke √©s fŇĎtitk√°ra idŇĎt √©s energi√°t nem k√≠m√©lve azzal foglalatoskodik, hogyan bas√°skodjon az ultra szurkol√≥kkal, mik√∂zben k√©zen-k√∂z√∂n, √°tl√°thatatlanul osztogatj√°k el az ut√°np√≥tl√°s akad√©mi√°k fejleszt√©s√©re biztos√≠tott k√∂lts√©gvet√©si forr√°sokat.

Advertisement

Csányi Sándor azóta már abbahagyta a mondanivalóját, és jött utána Nyilasi Tibor, aki az utánpótlás fontosságát szajkózta, de azt hiszem senki nem lesz kíváncsi a többiek mondanivalójára ezek után.

Fotó: mlsz.hu