Családtagjaim gyakran a „cigány” kifejezéssel jellemzik életvitelemet

Illustration for article titled Családtagjaim gyakran a „cigány” kifejezéssel jellemzik életvitelemet

Kicsit nehéz az egzotikus desztinációkból végzett számítógépes munka ellen érvelni , amikor a képen látható viszta fogadja az embert reggel. Tucanus Maximus olvasónk megírta, milyen az élet laptopos nomádként, és azt is, hogy miért ne menjünk közel a tengerparthoz.

Advertisement

Érv a minél jobb biztosítás mellett:

Egyik szeretett közeli rokonomat Borneó dzsungeleiből kellett evakuálni aranyérrel. A kórházba juttatásnál több száz kilométert egy truck hátulján lefektetett pokrócon töltött, persze hason. Őserdei utakon.

Advertisement

Amire nem gondoltál volna:

Az online távmunkás gyakorlatilag az összes felmérés szerint jóval több időt tölt a rohadt számítógép előtt, mintha napi nyolc órában ülne a melóhelyen a boxban. Ennek okai most lényegtelenek, fogadd el sajnos, ez akkor is így van a kutatások szerint, ha otthon távmunkáskodsz vagy éppen Rio de Janeiróban.

Advertisement

És a legfontosabb:

A legfontosabb online munkához kapcsolódó gyakorlati tanácsom, hogy ne dolgozz túl közel tengerhez/óceánhoz. Mert tönkreteszi a géped. Egy homokos tengerpart pár hét alatt elintézheti a munkeszközödet, az pedig nem jó. Rosszabb esetben nagyon gyorsan telemegy homokkal, ezt köves vízpart közelében sem kerülheted el. Az ideális távolság legalább kétszáz méter, de érdemes feljebb, például domboldalon elhelyezni a munkaállomást.

Advertisement

Mielőtt rohansz a reptérre, olvasd el az egészet:

Kis Netnomád Kalauz

Share This Story

Get our newsletter