Csak szólok, hogy kb. 100% baromság a magyar tankos híresztelés

Illustration for article titled Csak szólok, hogy kb. 100% baromság a magyar tankos híresztelés

A hidfo.net, ahol először megjelent ez, egy nagyon furcsa és teljesen jelentéktelen – bután oroszbarát – oldal, az orosz külügyminisztérium és az ottani források kvázi saját magukra hivatkoznak tehát. Az ukránok és a kárpátaljaiak már erősen cáfolnak, pl. itt is.

Advertisement

Meg hát természetesen a magyar külügy is ezt teszi:

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a leghatározottabban cáfolja, hogy Magyarország haditechnikát szállítana Ukrajnába. A tárca közleményében – amelyet pénteken juttatott el az MTI-hez – kiemelte: a magyar honvédség az egyik raktárbázisból szállít át harcjárműveket, illetve egyéb hadieszközöket vasúton a honvédség másik hadianyagraktárába. A szállítmányok nem lépték át a magyar országhatárt, és nincsenek összefüggésben az ukrajnai eseményekkel, azok a honvédség logisztikai ellátórendszerének több éve tervezett átalakításával kapcsolatosak – olvasható a kommünikében.

Advertisement

Ami ténynek tűnik: Magyarország valóban adott el a NATO-csatlakozás után haditechnikát, Ukrajna közreműködésével is, egyebek közt Irakba. De nem most. Úgyhogy ennél kacsább magyar vonatkozású kacsa még nem nagyon volt, mióta kitört a háború.

Ha látok fejleményt, bekommentelem-update-elem, ha ti láttok, tegyétek meg szintén.

Share This Story

Get our newsletter