Egy francia bloggert kb. 750 ezer forintnak megfelelő pénzbüntetésre ítélt a bíróság, amiért az egy bejegyzésével szerintük kárt okozott az étteremnek.

Caroline Doudet tavaly augusztusban járt az Il Giardino nevű étteremben, ahol nem tetszett neki, amit tapasztalt, és erről írt is egy posztot a blogjában. Az étterem válaszul beperelte, mondván, hogy a Google az egyik első találatként hozza föl Doudet blogját, és ez komoly kárt okoz nekik.

Advertisement

A bíró - aki vélhetően legfeljebb emailezésre használ internetet - az összesen 3.400 dollárnak megfelelő pénzbüntetés mellett arra is kötelezte Doudet-t, hogy változtassa meg a bejegyzés címét. Ő ennek olyannyira eleget tett, hogy az egészet törölte.

"Ha a bloggereknek nem szabad negatív kritikákat írniuk, akkor ezentúl a pozitív kritikának sincs értelme" - mondta az ítéletről Doudet.

Itt tényleg nehéz eldönteni, hogy az étterem a hülyébb, vagy a bíróság, de ha ránézünk a Giardino Tripadvisor oldalára, kiderül, hogy az étterem jókora PR-öngólt rúgott ezzel az egésszel, mivel az eset óta elárasztják az oldalt a negatív kritikák.

(via mecsekalja tumblr)

Share This Story

Get our newsletter