Egy francia bloggert kb. 750 ezer forintnak megfelelŇĎ p√©nzb√ľntet√©sre √≠t√©lt a b√≠r√≥s√°g, ami√©rt az egy bejegyz√©s√©vel szerint√ľk k√°rt okozott az √©tteremnek.

Caroline Doudet tavaly augusztusban j√°rt az Il Giardino nevŇĪ √©tteremben, ahol nem tetszett neki, amit tapasztalt, √©s errŇĎl √≠rt is egy posztot a blogj√°ban. Az √©tterem v√°laszul beperelte, mondv√°n, hogy a Google az egyik elsŇĎ tal√°latk√©nt hozza f√∂l Doudet blogj√°t, √©s ez komoly k√°rt okoz nekik.

A b√≠r√≥ - aki v√©lhetŇĎen legfeljebb emailez√©sre haszn√°l internetet - az √∂sszesen 3.400 doll√°rnak megfelelŇĎ p√©nzb√ľntet√©s mellett arra is k√∂telezte Doudet-t, hogy v√°ltoztassa meg a bejegyz√©s c√≠m√©t. Ňź ennek olyannyira eleget tett, hogy az eg√©szet t√∂r√∂lte.

"Ha a bloggereknek nem szabad negat√≠v kritik√°kat √≠rniuk, akkor ezent√ļl a pozit√≠v kritik√°nak sincs √©rtelme" - mondta az √≠t√©letrŇĎl Doudet.

Advertisement

Itt t√©nyleg neh√©z eld√∂nteni, hogy az √©tterem a h√ľly√©bb, vagy a b√≠r√≥s√°g, de ha r√°n√©z√ľnk a Giardino Tripadvisor oldal√°ra, kider√ľl, hogy az √©tterem j√≥kora PR-√∂ng√≥lt r√ļgott ezzel az eg√©sszel, mivel az eset √≥ta el√°rasztj√°k az oldalt a negat√≠v kritik√°k.

(via mecsekalja tumblr)