Azt írta nekik – a 444 publikálta a vonatkozó levelet nemrégiben –, hogy nem kell dolgozniuk nagypénteken. Ebből most nagy vita van az internet egy részén, és ti vajon mit gondoltok?

Ez itt a komplett szöveg:

Készülve a keresztények egyik legfontosabb ünnepe, Jézus feltámadásának megünneplésére, arra az elhatározásra jutottunk és azt a döntést hoztuk, hogy a Kaposvári Egyetemen a rektor és a kancellár munkáltatói jogkörébe tartozó, általános munkarendben foglalkoztatott női munkavállalókat mentesítjük 2015. április 3-án a munkavégzési kötelezettség alól, annak érdekében, hogy méltóképpen fel tudjanak készülni az ünnepre, családjaik számára biztosítani tudják a meghitt, békés együttlétet.

Az újság megkereste a rektort – aki egyszer már dresszkódügyben is elhíresült –, hogy mégis hogy gondolja ezt a kenetteljes hímsovinizmust, de eddig csak visszahívási ígéretet kaptak.

Advertisement

Én viszont közben még nem döntöttem el, hogy mit főzzek majd, de előbb-utóbb ki kellene találnom valamit, hétfőn ugyanis lesz nálunk családi buli. Még szerencse, hogy az egykori locsolókat már jó régen sikerült elidegeníteni, ezért ők nem jönnek.

Oké, olivier természetesen lesz, és sonkát is főzök – a tegnap esti próba alapján vállalhatót vettem –, de az nem elég, kell leves és főétel is. A bárány felé hajlok egyébként.

Advertisement