Csak Gianni étterme előtt újítják fel az Arany János utcát

Illustration for article titled Csak Gianni étterme előtt újítják fel az Arany János utcát

"Területfejlesztés" címén felújítják, új utcabútorokkal, bringatárolókkal szerelik fel és lekövezik az Arany János utca egy szakaszát. Egy bizarrul kis szakaszt, ami pont Gianni Anoni tévés-vendéglátós Pomo D' Oro étterme és csemegeboltja előtt található. Ezen az 1200 négyzetméteren megújul az utca, előtte és utána marad pont olyan, mint volt.

Advertisement

A felújításba maga Gianni, illetve a cége, az Il Forno beletesz 65 millió forintot, cserébe 15 évig ingyen, területhasználati díj nélkül tarthatja fenn a teraszát, és a Városszíve blog tudomása szerint gyakorlatilag teljes kontrollt kap a terület fölött azzal, hogy vétójogot kap, ha az önkrományzat bárki másnak területhasználati engedélyt adna ki erre a szakaszra. A Városszíve felidézi, hogy Anoni annak idején szuper baráti, 182 ezres négyzetméteráron vehette meg az éttermét az önkormányzattól.

Az, hogy a vállalkozó pénzéből történő köztérfelújítás jó üzlet-e, akkor dönthető el, ha az ember legalább becsülni tudja, jelenleg évi mekkora összeget fizet Gianni a terasza után. Erre levélben kérdeztem rá az V. kerületi önkormányzatnál. Az mindenképp különösnek tűnik, hogy mi értelme van egy patinás és forgalmas belvárosi utcának egy kicsiny szeletét felújítani, eltérő burkolattal és utcabútorokkal, még akkor is, ha az akciót magánpénzből finanszírozzák.

Advertisement

Update: Ja és azt kihagytam, hogy az egész projekt neve Kis Itália. A belvárosi Itália annyira kicsi, hogy pont 1 darab Gianni Anonit tesz ki.

Share This Story

Get our newsletter