This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Csak azt nem árulta el az interjúban, hogy ő Blogin, híres szélsőséges

Tucatinterjú egy marketingszöveg-író cég tulajdonosával. Majdnem elalszol rajta, amikor rájössz, hogy ki is az interjúalany. Tomcat főszerkesztője a Bombagyárból.

Jó hosszú, elég unalmas tucatinterjú jelent meg a motivator.ma nevű marketinges oldalon egy fiatal hazai vállalkozás, a Marketing Kontroll Kft. alapító tulajával. A cége kreatív marketingszövegek írásával foglalkozik, Sipos Zoltán pedig egy kérdésre azt is elmesélte, honnan ismer annyi ügyes szerzőt:

Akkor mégis hogyan alapítottad meg a cégedet?

Egy hírportál főszerkesztőjeként dolgoztam, és annak legálissá tételéhez szükség volt cégre. A Kreatív Kontroll Kft. gyakorlatilag azért jött létre, hogy legálisan, leadózva végezhessem a munkámat és a hírportál reklámügynöki cége lett volna. Azonban a portál finanszírozhatatlanná vált, és mivel nem voltak meg a megfelelő feltételek, én föladtam a harcot.

Ekkor láttam meg, hogy milyen drága a minőségi írásos tartalom. Újságíróként dolgozva azért nem mindig látja át az ember, hogy az ő munkájából hogyan lesz pénz, így fizetés, de szerkesztőként azért világossá vált előttem, hogy a szűk keresztmetszet mindig is a kreatív, értelmes és jó szerző, legalábbis ilyen téren. Több mint ötszáz újságíróit felvételiztettem, míg kialakult a húszfős szerkesztőségem, és nem akartam elveszíteni őket.

Advertisement

Majd szépen csordogál tovább a beszélgetés, szó esik arról, hogy miért jutott eszébe a szövegírás, hogy miként alapított céget, hogy mi motiválja, vagyis egy rakás témáról, egyet kivéve. Hogy mi volt az a bizonyos hírportál. Mert ugye nem az Index vagy az Origo, hanem, mit tesz isten, az ismert netnáci, Tomcat Bombagyára. Emberünk pedig nem más, mint a rasszista Batman Robinja, Blogin. Akiből, a mozgalomban megismert szerzőkre alapozva eszerint sikeres kisvállalkozó lett. A profilváltáshoz gratulálunk!

Blogin igazi régi motoros, az egyik leghíresebb nyilvános szereplése az volt, amikor Tomcattel együtt tüntetést szerveztek a Hollán Ernő utcai Broadway jegyiroda elé, amit náci szélsőségesek egy héttel korábban fel is gyújtottak, mert egy kuncsaft ellentmondásos beszámolója szerint állítólag nem akartak neki Hungarica-jegyet eladni. Az iroda ügyére ráugrott a magyar szélsőjobb és megmozdultak az antinácik is, az egyik ellentüntetésen maga Gerhard Schröder német kancellár is rész vett.

Advertisement

(a tippért örök hálánk Csabának)

Share This Story

Get our newsletter