Szabad a bel√°t√°s a Szentendrei √ļti nemzeti doh√°nyboltba. Nem v√©letlen√ľl. A j√≥ idŇĎ √©s a hal√°lf√©lelem egy√ľttesen t√∂meges szellŇĎztet√©sre √∂szt√∂k√©lik a trafikosokat Budapesten.

A kaposv√°ri doh√°nyboltos l√°ny hal√°lra szurk√°l√°sa √≥ta annak a trafiknak a tulajdonosa polg√°ri engedetlens√©gbŇĎl egyszerŇĪen levette a f√≥li√°t az √∂sszes √ľzlete kirakat√°r√≥l. A jelek szerint ezt nem merik sokan k√∂vetni, az √©let√ľket viszont f√©ltik. √ćgy sz√ľletett meg a Nyitott Ajt√≥k Mozgalom. Ez nemcsak az elad√≥k test√©t, hanem a lelk√©t is v√©di. A rabl√°sb√≥l eredŇĎ √©letvesz√©ly mellett eddig kevesebb sz√≥ esett a pszich√©s rombol√°sr√≥l, amit a jellemzŇĎen apr√≥, kop√°r belvil√°g√ļ √©s a k√∂rnyezet√ľktŇĎl szinte hermetikusan elszigetelt cell√°kban szenvednek el nap mint nap az elad√≥k. Most legal√°bb kin√©zhetnek az utc√°ra.

Ezt a fot√≥t a Szentendrei √ļton k√©sz√≠tette olvas√≥nk, Andy Landy. Ňź arrafel√© lakik, nap mint nap j√°r erre, √≠gy feltŇĪnt neki a dolog, hiszen mint a Cinknek elmondta, ‚ÄúazelŇĎtt mindig abszol√ļt z√°rva volt az ajt√≥‚ÄĚ.

A testet-lelket fel√ľd√≠tŇĎ mozgalomnak ma komoly csap√°st fog jelenteni, ha t√©nyleg megj√∂n az esŇĎ √©s az ork√°nszerŇĪ sz√©l is.

Advertisement

A trafikosok k√∂z√ľl sokan tartj√°k hal√°los csapd√°nak a bel√°thatatlan boltokat, ezer szerencse, hogy Pint√©r S√°ndor bel√ľgyminiszter nem agg√≥dik, ŇĎ ugyanis azt nyilatkozta, nincs √∂sszef√ľgg√©s a rabl√°sok √©s a f√≥li√°z√°s k√∂z√∂tt. Nekem tetszik Pint√©r koncepci√≥ja, miszerint az igazs√°gos k√∂ztehervisel√©s jegy√©ben a korm√°nyzati holdudvar kedvezm√©nyezettjeit is sz√≠vatni kell.

Hadd tudj√°k, hol a hely√ľk.

Pint√©r sz√∂veg√©ben a legjobb a kikezdhetelen rendŇĎrlogika:

Nem közbiztonsági szempontból fóliáztuk le a dohányboltokat. Tehát ez a kérdés így tárgytalan.

Advertisement

K√∂znapi √©sszel ezt neh√©z felfogni. Tal√°n arra gondolt, hogy ha egyszer m√°s volt a f√≥li√°z√°s c√©lja ‚Äď hogy a gyerekek ne l√°thass√°k a cigisdobozokat ‚Äď, akkor a f√≥li√°z√°s miatt nem lehet t√∂bb erŇĎszakos bŇĪncselekm√©ny. Brili√°ns levezet√©s!