Igen-igen, Zugló volt fideszes polgármesterének viszi fel az isten a dolgát annyira, amennyire tán maga sem gondolta volna soha. Kormánypárti források azt csobogták a Cinknek, hogy a testületet még a nyári parlamenti szünet előtt megválasztják. Ideje, egy éve nem volt ilyen.

A jegybank előző felügyelőbizottságának mandátuma még tavaly májusban járt le – azt Járai Zsigmond vezette, az ő nyomdokaiba léphet tehát a sokoldalú Papcsák –, azóta nem működött a testület. Matolcsy György MNB-elnök menet közben azt is mondta, hogy a jogszabályok nem teszik kötelezővé, hogy legyen fb – hiszen pl. az ÁSZ is ellenőrzi tevékenységét –, meg azt is mondta, hogy nem bánná, ha mégis lenne. A további tagokról egyelőre nincs infónk.

Advertisement

A testületet Varga Mihály gazdasági miniszter és a frakciók jelölik, az elnököt a legnagyobb képviselőcsoport delegálja.

Papcsák Ferencről még a tavalyi választások előtt elég sok érdekeset írtunk – ilyet is meg ilyet is többek között –, azóta viszont alig, hálisten, hogy most megint előkerült, örülünk.

Advertisement

A politikus 2010 és 2014 között volt Zugló polgármestere, előzőleg úgynevezett elszámoltatási kormánybiztosként is dolgozott. A parlamenti választásokon egyéniben bukott, de listáról sikerült bejutnia az Országgyűlésbe, polgármesterjelöltként ősszel már nem őt indították.

Share This Story

Get our newsletter