Illustration for article titled Cink-exkluzív: Miért dolgozik Simó György Bajnai Gordonnak?

A narancsos és Tilos Rádiós legendából, Origo-alapítóból és T-csoportos szupermenedzserből lett üzletember, Simó György kommunikációs tanácsadó lett Bajnai Gordon és az Együtt 2014 csapatában. "Azta!" - mondtam magamban, amikor ezt meghallottam, és megkerestem Simót. Akinek jók a reflexei, mert rájött, hogy az utolsó kérdésnél egy álhírrel akarom kiugratni a nyulat a bokorból. És ezért egy szörnyű szóviccet is elsütött!

Advertisement

Cink: Miért vállaltál pártmunkát?

Simó: Mert elkeseredve figyeltem, hogy az elmúlt években a magyar értelmiség beleszeretett egy nagy közös önbecsapásba, a "pártok és politikusok nélküli politikába" . Ilyen nincs. Ha a pártok és a politikusok el akarják venni azt, ami az embernek fontos, akkor cselekedni kell, szélső esetben pedig jobbakat és jobban kell csinálni, nem pedig beleragadni valami antiestablishment mániába. Ma szerintem Magyarországon ilyen szélső eset van. Én egyébként erősen kötődöm érzelmileg ahhoz, ami '89-ben történt velünk Magyarországon: az úgynevezett nyugati tipusú demokrácia létrejöttéhez. És ahogy akkor a létrehozásakor természetes volt, hogy teszek érte, most, amikor rombolják, ugyanilyen természetes.

Advertisement

Cink: Lesz "civil állásod" vagy üzleti karriered emellett, vagy ez teljes emberes meló?

Simó: A Bajnai Gordonnal kötött megegyezés szerint nem főállásban segítek, megtartottam továbbra is foglalkozom a technológiai cégekbe befektető vállalkozásommal és a 3D nyomtatással foglalkozó sajtát startupommal.

Advertisement

Cink: Mi az izgalmas neked a sajtófőnökösködésben?

Simó: A csapatnak profi sajtófőnöke van, én nem ezzel foglalkozom.

Cink: Te fogod írni a közleményeket?

Simó: Nem, a napi kommunikáció nem hozzám tartozik, csak a stratégiai jellegű.

Cink: Tényleg igaz, hogy ha nyer a Bajnai, te leszel a Médiahatóság vezetője?

Simó: Nem, Pirézia nagykövete leszek illetve kinéz egy trafikengedély is. De komolyan, honnan szeditek ezeket a kamukaze híreket?

Advertisement

[fotó: itbusiness.hu]

Share This Story

Get our newsletter