A narancsos √©s Tilos R√°di√≥s legend√°b√≥l, Origo-alap√≠t√≥b√≥l √©s T-csoportos szupermenedzserbŇĎl lett √ľzletember, Sim√≥ Gy√∂rgy kommunik√°ci√≥s tan√°csad√≥ lett Bajnai Gordon √©s az Egy√ľtt 2014 csapat√°ban. "Azta!" - mondtam magamban, amikor ezt meghallottam, √©s megkerestem Sim√≥t. Akinek j√≥k a reflexei, mert r√°j√∂tt, hogy az utols√≥ k√©rd√©sn√©l egy √°lh√≠rrel akarom kiugratni a nyulat a bokorb√≥l. √Čs ez√©rt egy sz√∂rnyŇĪ sz√≥viccet is els√ľt√∂tt!

Cink: Miért vállaltál pártmunkát?

Sim√≥: Mert elkeseredve figyeltem, hogy az elm√ļlt √©vekben a magyar √©rtelmis√©g beleszeretett egy nagy k√∂z√∂s √∂nbecsap√°sba, a "p√°rtok √©s politikusok n√©lk√ľli politik√°ba" . Ilyen nincs. Ha a p√°rtok √©s a politikusok el akarj√°k venni azt, ami az embernek fontos, akkor cselekedni kell, sz√©lsŇĎ esetben pedig jobbakat √©s jobban kell csin√°lni, nem pedig beleragadni valami antiestablishment m√°ni√°ba. Ma szerintem Magyarorsz√°gon ilyen sz√©lsŇĎ eset van. √Čn egy√©bk√©nt erŇĎsen k√∂tŇĎd√∂m √©rzelmileg ahhoz, ami '89-ben t√∂rt√©nt vel√ľnk Magyarorsz√°gon: az √ļgynevezett nyugati tipus√ļ demokr√°cia l√©trej√∂tt√©hez. √Čs ahogy akkor a l√©trehoz√°sakor term√©szetes volt, hogy teszek √©rte, most, amikor rombolj√°k, ugyanilyen term√©szetes.

Cink: Lesz "civil √°ll√°sod" vagy √ľzleti karriered emellett, vagy ez teljes emberes mel√≥?

Sim√≥: A Bajnai Gordonnal k√∂t√∂tt megegyez√©s szerint nem fŇĎ√°ll√°sban seg√≠tek, megtartottam tov√°bbra is foglalkozom a technol√≥giai c√©gekbe befektetŇĎ v√°llalkoz√°sommal √©s a 3D nyomtat√°ssal foglalkoz√≥ sajt√°t startupommal.

Cink: Mi az izgalmas neked a sajt√≥fŇĎn√∂k√∂sk√∂d√©sben?

Sim√≥: A csapatnak profi sajt√≥fŇĎn√∂ke van, √©n nem ezzel foglalkozom.

Cink: Te fogod írni a közleményeket?

Sim√≥: Nem, a napi kommunik√°ci√≥ nem hozz√°m tartozik, csak a strat√©giai jellegŇĪ.

Cink: T√©nyleg igaz, hogy ha nyer a Bajnai, te leszel a M√©diahat√≥s√°g vezetŇĎje?

Simó: Nem, Pirézia nagykövete leszek illetve kinéz egy trafikengedély is. De komolyan, honnan szeditek ezeket a kamukaze híreket?

Advertisement

[fotó: itbusiness.hu]