Inkei kollégát roppant mód megmozgatta a magyardal-rajongó skót ember története, annyira, hogy elkezdett szétnézni a kelet- és közép-európai színtéren, és eközben talált egy ilyen jó című Helena Vondrackova-számot. Úgyis cseh tripen vagyok, majd megírom, mondtam erre.

Advertisement
Advertisement

Azért is mondtam ezt, mert úgy rémlett, a cseh esztrád nagyasszonyát – Koncz Zsuzsa, Kovács Kati, Zalatnay Sarolta 3 in 1 – valami izgalmas-fontos filmben is láttam. De utánanéztem, és kiderült, hogy sajnos nem, ebben a listában legalábbis semmi különösre nem bukkantam.

Mindazonáltal azt így is megtudtam, hogy a ma is aktív művésznő irtózatosan sok lemezt adott ki életében, és hiába telik-múlik az idő, csak azért sem lankad.

Advertisement

Ami pediglen a Cink, cink című 1967-es dal videóját illeti – Helena Vondrackova 20 éves volt akkoriban –, képzeljétek el, van benne meztelen nő és egy The Who-lemezborító is!

Még annyit, hogy Matthew Meek azt mondja a fentebb már linkelt magyar dalos posztban, hogy a hatvanas években a mieink sokkal menőbb zenéket csináltak, mint mások a régióban. Igazat kell adnunk neki szerintem, persze nem is esik ez nehezünkre.

Share This Story

Get our newsletter