A k√∂zel f√©lmilli√≥s p√©ld√°nysz√°mot produk√°l√≥ Chicago Sun-Times napilapnak nagyon nem megy a c√≠mlapszerkeszt√©s. Legut√≥bb azzal kezdt√©k ki ŇĎket, hogy miut√°n √∂sszes fot√≥sukat kir√ļgt√°k, borzalmasan gyeng√©cske c√≠mlappal jelentkeztek. Most pedig a h√©tv√©gi rep√ľlŇĎg√©p-szerencs√©tlens√©g √°ldozatain po√©nkodnak enyh√©n rasszist√°n. Vagy nem?

Szombaton San Francisc√≥ban landol√°s k√∂zben a f√∂ldh√∂z csap√≥dott az Asiana Airlines j√°rata. Ketten meghaltak, 182 ember ker√ľlt k√≥rh√°zba, hatuk √°llapota ma is kritikus. A Sun-Times c√≠mlapja elsŇĎre csak amolyan HVG-sen sz√≥j√°t√©kos, persze m√°r ez sem biztos hogy j√≥ √∂tlet egy hal√°los balesetn√©l.

Advertisement

√Ām a Flight 214 helyett Fright 214-et √≠rni az√©rt sem b√∂lcs, mert az L √©s az R betŇĪk cser√©je tipikus t√°vol-keleti tulajdons√°g, a k√©t hal√°los √°ldozat pedig t√∂rt√©netesen k√≠nai. Kismilli√≥ filmben po√©nkodnak ezzel, minden gyerek tudja angol nyelvter√ľleten, hogy jap√°nt vagy k√≠nait √ļgy a legegyszerŇĪbb ut√°nozni, hogy egyszerŇĪen felcser√©li a betŇĪket.

A t√∂rt√©net innentŇĎl a szok√°sos, felh√°borod√°s az egyik r√©szrŇĎl, a m√°sikr√≥l meg "nem direkt volt, de akit m√©gis, att√≥l eln√©z√©st". (via: kotaku)

Advertisement


Cink a Facebookon: fb.com/cinkhungary, Zubreczki D√°vid a Twitteren: @boogiepapa